2020. április 9., Erhard

Egyházi hírek: portugáliai zarándoklat, gyermekek jótettei a templomért, presbiterválasztás

Érseki látogatás lesz a falunkban is szolgálatot ellátó római katolikus gyülekezet lelkipásztorainál és nemesvámosi híveinél, miközben a térség katolikus cserkészei Fatimába készülődnek. Gyermekek jótetteikkel segítik a templomépítést. Nagyvázsonyi Református Egyházközségben is lezajlottak a presbiter-választás eseményei. A gyülekezet egyik alapelve volt, hogy egy családból lehetőleg egy fő töltsön be vezető szolgálatot és a lehetőségekhez képest újuljon meg a presbitérium.

2012. március 25-én, vasárnap délután 4 órakor Márfy Gyula érsek atya látogat Nemesvámosra, hogy ünnepélyesen újra kezdje a hívekkel az ott zajló templomépítést! Ezt megelőzően cserkész-fiatalok zarándoklata zajlik Fatimában, a portugáliai kegyhelynél, hogy a a fatimai földet érsek atya a leendő oltár előtti szentélyrészben elhelyezhesse. Mellé teszik üvegedényekben a gyerekek áldozatvállasaikat, imádságaikat és jócselekedeteiket kifejező színes cédulákat is. Az újrakezdés böjti időszakban mindannyiunk számára feladat – hangsúlyozza Pius atya a meghívón. Az ima, engesztelés, áldozatvállalás, mind-mind érleljen és növeljen bennünket Isten tetteinek befogadására – fűzi hozzá a közösség honlapján a lelki vezető.

A reformátusok nagyvázsonyi presbitériumában idősebbek és fiatal felnőttek együtt, február 26-án tettek fogadalmat istentisztelet keretében: Szombati József gondnok, Antmann Istvánné, Fábry Szabolcs, László Botond, Podányiné Bráz Eszter, Sperl Józsefné presbiterek; Fülöp Zsóka és Sándor Zsuzsanna pótpresbiterek. A közösség a hagyományos istentiszteletek mellett családos alkalmakra is várja a híveket és az érdeklődőket. Részletek erről a programról Ajánló rovatunkban, itt olvashatóak.

www.reformatus.hu

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.