2020. junius 2., Kármen, Anita

Álláslehetőség agrárértelmiségieknek – zöldséget termelő falvak

Veszprém két kistérségében, a sümegi és a devecseri kistérségben indult el a START munkaprogram – értesült portálunk az érintett önkormányzatoktól. A program keretében először ez a két kistérség, várhatóan májustól pedig további térségek kapcsolódhatnak be a programba, amelynek keretében a sikeresen pályázó települések mezőgazdasági tevékenységbe fogtak. A programban növénytermesztés, állattenyésztés megszervezésébe fogtak az élelmes faluvezetők, így teremtve munkahelyet és némi bevételt a községben. A projekthez kapcsolódó kötelező képzéseket a Tür István Képző és Kutató Központ (TKKI) szervezi agrárszakemberek bevonásával. Akár nyugdíjasok vagy kismamák is jelentkezhetnek.

Zöldséges kert a faluhatárban. A közkonyhára is betermelnek

Agrárszakembereket keres a TKKI Veszprém megye területére – tájékoztatta portálunkat Fábry Szabolcs, a képző- és kutatóközpont Veszprém megyei szervezője. A felsőfokú agrárvégzettséggel rendelkezők az önkormányzatoknál indított START munkaprogram keretében helyezkedhetnek el, de a TKKI, mint állami intézmény a foglalkoztató. Feladatuk lesz a szombatonkénti elméleti oktatás megtartása a megkapott tematika alapján.

A programban közép- és felsőfokú vezetők elhelyezkedése történt meg, de még néhány felsőfokú agrárszakember akár főállás mellett megbízási szerződéssel, akár vállalkozóként vagy munkanélküli jelentkező esetében közfoglalkoztatottként csatlakozhat a képzés szakemberei közé. A képzések elméleti alkalmai szombatonként zajlanak, idén október végi zárással 33 alkalommal. A szűk másfél évig futó kormányprogram jövőre is folytatódik 17 szombaton. Egyenlőre másfél évre keres, a szombati napokra az intézet agrár- vagy növényvédő felsőfokú szakembereket, mérnököket.

A tisztes díjazáson túl a felvételt nyert Veszprém megyei fő- vagy mellékállású TKKI-munkatárs közlekedési költségtérítésben is részesül. A programhoz nyugdíjas mérnök vagy GYED-en, GYES-en lévő is csatlakozhat – értesült hírportálunk. Akinek felkeltette érdeklődését a hír, legegyszerűbb, ha az alábbi elérhetőségeken jelzi azt: 06-30-53-053-69 vagy fabry.szabolcs@tkki.hu

Tóth  Zsuzsanna

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.