2019. augusztus 21., Sámuel, Hajna

Méregkeverő az Iskola utcában

Van, aki annyira gyűlöli az állatokat, a szomszédját vagy talán minden embert, aki boldog szeretteivel, jószágaival, hogy bűncselekménytől sem riad vissza. Ilyesvalaki lakik, járkál az Iskola utcában is (vélhetően naponta) és a lelkében lévő mérget vegyszer formájában sem rest itt-ott elhelyezni. Nem tudja, hogy 150.000 Ft-os büntetésen túl több év börtönbüntetés is várhat rá. Sőt, évtizedekben mérhető tettének börtönkövetkezménye, ha a cukorka-szerű méreganyagot gyermek szedi fel és eszi meg egy óvatlan pillanatban. Cikkünk szerzőjének írása többek között erre is figyelmezteti az olvasókat. A mérgezett lelkű ember felismerhető indulatos vagy zavaros tekintetéről és sokszor arról is, hogy nem rest másokat zaklatva embertársairól, szomszédairól hetet-havat összehordani.

Egyik nap kutyáimat sétáltatva arra lettem figyelmes, hogy a megszokott útvonalon, az utat kettéválasztó rózsa szigeti átjárón élénk rózsaszínes-piros, növényvédő szerrel, vagy méreggel átitatott magocskák hevertek, mérnöki pontossággal elhelyezve pontosan a mi nyomunkban. Sétámat megelőzően két nappal egy embertársunk kioktatott engem és kutyáimat nem szerető, sértő szavakkal. Állítólag a betonátjáró melletti földet mi tapossuk le, ami elmondása szerint zavarja az ott lakókat, a kutyáim pedig büdösek!

Cikkünk szerzője nem csak díjnyertes kutyákért aggódik

Nem vitatom, ők négy lábon közlekednek, így lehet egy-két kutyanyom az útvonalon, de ez nem jogosít fel senkit sem arra, hogy embert, állatot veszélyeztető vegyi anyagot jutasson közterületre. Mélyen elítélem az ilyen tettet, ez mély felháborodást keltett a környező lakókban is, akik ezt látva rögtön felsöpörték a mérgező anyagot.

Tagja vagyok a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete fajtagondozó szervezetének. Nagyvázsonyban született, hazai tenyésztésű, kellő figyelemmel tartott és gondosan ápolt kutyáim pedig fajta reprezentáns, számtalan kiállítási címmel rendelkező egyedek, akik rengeteg örömöt szereztek nekem és családomnak, ezzel öregbítve tenyésztői hírnevem. Így aki őket nem szereti, az engem sem szeret, hiszen a kutya az ember leghűségesebb társa. Szomorú, de mégis akad olyan ember, akinek ez szúrja a szemét és folyamatos áskálódásával valótlanságokat állít.

 Izsóné Stoffer Renáta

Mérgezni embertársainkat nem csak vegyszerrel, hanem rágalmakkal is lehet. Ha valakinek tippje van, vagy esetleg hozzátartozójára, ismerősére gyanakszik, kérjük szóljon rá minél hamarább. Mielőtt kutyában vagy emberéletben tesz kárt a felelőtlen (önmérsékletét vesztett) “polgártárs”

Címkék: ,

Hozzászólás nem engedélyezett.