2020. február 21., Eleonóra

Falusi ízek és hagyományok az udvarban – már házhoz is hívhatóak a kemencés finomságok

VIDEÓVAL!

Aki igazi, friss, nagyvázsonyi ízekre vágyik, annak nem kell mást tennie, mint kivárni a péntek 13-at. Ettől a “szerencsés naptól” kezdve ugyanis Rózsika néni udvarában mennyei illatok és mennyei ízek várják a kemencés finomságok, kivált a langallók és kemencés pizzák kedvelőit. A méltán népszerű szolgáltatásnál nem csak kóstolni, vásárolni, hanem tanulni is lehet – tisztességes vendéglátást, szeretetteli hagyományőrzést, mértéktartást. 

Április 13-tól minden pénteken 18:00-tól 21:00-ig sok szeretettel várják a remek ízek kedvelőit, a  kemencében sült pizza rajongóit “Rózsi néni udvarában“. A Néprajzi Múzeummal szemben lévő falusi vendégasztalnál (Bercsényi utca) évek óta sülnek a kemencés finomságok, langallók, csülkök abban a kemencében, amit Izsó Tamás épített édesanyja portájára. A különleges házi langallók, pizzák az alábbi szószokkal kérhetőek: tejfölös, paradicsomos, amire kérhető szalámis, sonkás, kukoricás, sajtos és gombás feltét is.

A leglelkesebbek akár a kenyértészta-dagasztást is kipróbálhatják

A lelkes unokák kiszállítást is vállalnak, például Nagyvázsonyba, Pulára, Vöröstóra, Mencshelyre, Nemesleányfaluba, de a facebook-on Dörgicséből is van már érdeklődés. A kemencés udvarban lehetőség nyílik szervezett alkalmakon kenyérsütésre, sőt: a résztvevők nem csak élvezhetik a hagyományos falatokat, hanem tanulhatják azok elkészítésének módjait is.
Akciója is van a helynek, hiszen például 3 db után nincs szállítási díj. Rendelés leadható telefonon is, a család tagjai készséggel állnak rendelkezésre elérhetőségeiken. Izsó Tamás: +36-30/345-15-18, Vesztergom Írisz: +36-20/468-25-25, Izsó Barbara: +36-30/465-25-91, Izsó Vivien: +36-30/577-92-29.

Fábry Szabolcs

Ebben a kisfilmben Rózsika néni készséggel vall a “tudományról” azzal a szeretettel, amivel az udvar is várja új és visszatérő vendégeit:

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.