2020. január 25., Pál

Játszótér-átadás Nemesleányfaluban – jószágáldás a pálos romoknál

Bár az önkormányzat felhagyott a 2007 óta bevett hagyománnyal, a helyi civilek és intézmények ragaszkodnak a népszerű hagyományhoz. Idén is megrendezésre kerül a Marha(nagy)hajtás látványos lovasprogrammal, középkori jószágáldással és szabadtéri misével és a nap koronájával: a nemesleányfalui játszótér átadásával. A Pontes Alapítvány szervezése mellett számos civil szervezet, magánszemély és néhány intézmény is csatlakozott a programhoz, amelynek vendége V. Németh Zsolt államtitkár lesz április 28-án.

Még 2009/2010-ben nyert a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány pályázatot a faluközpont megújítás első ütemének kivitelezésére és egy játszótér kialakítására Nemesleányfaluban. A sikeres projektnek köszönhetően ez utóbbi, a játszótér átadásra is kerül április 28-án, délután 16 órakor. Az esemény résztvevői, vendégei a programkezdő pálos-romoknál megrendezett szentmisén vehetnek részt, majd a jószágáldáshoz felsorakozott lovasok illetve fogatok valamelyikével átkocsizhatnak Nemesleányfaluba.

A településrészen átadásra kerül az a játszótér, amelyet a helyi Nemesleányfalu Jövője Alapítvány készítette elő, illetve a Pontes Alapítvány pályázata épített meg.  A programhoz látványos lovastréning, 40-50 lóval lovas program, fogatos program veszi kezdetét a Nemesleányfalu Lovas Klub szervezésével, vezetésével. De lesz kulturális műsor néptáncosokkal illetve táncház is.

Részletek a mellékelt plakáton olvashatóak. Időközben a Pontes lelkesen hirdeti, hogy készül a projekt keretében a faluközpont I. ütemének megvalósítása is, amelynek keretében a Községháza előtti park újul meg az alapítvány pályázatának és munkájának köszönhetően.

Nagyvazsonyma.hu

Közben épül-szépül a faluközpont is a Pontesnek köszönhetően. Átadás várhatóan júniusban

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.