2019. február 17., Donát

Több, mint 50 ló lesz a játszótér-átadó rendezvényen

Félszáz lónál több paripa “regisztrálta” magát a Nagyvázsony-Nemesleányfalu-i játszótér-átadást követő nyilvános lovas tréringre. A látványosnak ígérkező program Szt. György-napi misével indul a Pálos-kolostornál, ahol a lovasok, fogatosok felsorakoznak a jószágáldásra.

A misét követően kezdődik a nemesleányfalui játszótér-átadás ünnepsége V. Németh Zsolt államtitkár (Vidékfejlesztési Minisztérium) és Fábry Szabolcs projektvezető (Pontes Alapítvány) közreműködésével. A Pontes alapítvány pályázatának és a Nemesleányfalu Jövőjéért Alapítvány társadalmi munkájának köszönhetően megújult terület átadását követően a térség fogatosai, lovasai tartanak látványos szabadtéri edzést illetve a nagyvázsonyi iskolások és táncosok tartanak kulturális programot. Az eseményen közel 25 fogat és jó 10-15 lovas jegyezte részvételét.

Az ünnepség keretében kerül sor a Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjak átadására, melyet a helyi civilek idén Hock Ferencnek, a lovas klub elnökének, Mesterházi József vállalkozónak és a Nemesleányfalu Jövőjéért Alapítványnak javasoltak átadni.

A programra meghívást kapott minden lakos mellett, a térség LEADER-szervezet vezetősége, a község minden képviselője illetve a polgármester és a társközségek vezetői is.

A teljes program az itt látható plakáton olvasható.

(A szervezők több telefont kaptak környékbeli érdeklődőktől, hogy nem találják a község honlapján a programot. A helyi önkormányzat hivatala a rendezvényről szóban több, mint két hete testületi ülésen, írásban pedig meghívóval egy hete értesült – a szerk.)

NVMA

Hozzászólás nem engedélyezett.