2019. február 19., Zsuzsanna

Demonstráltak a házi segítségnyújtók

KÉPGALÉRIÁVAL, VIDEÓVAL

Veszélyben van több, mint 50 dolgozó fizetése a Veszprém-térségben működő, a református egyház által fenntartott házi segítségnyújtó szolgálatnál. A Nagyvázsonyban is több tucat idős, beteg embert ellátó vagy számukra szolgáltatást biztosító gondozók az államkincstár (MÁK) veszprémi épületénél fejezték ki nem-tetszésüket.

Az ügy hátterében a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a budapesti székhelyű, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz tartozó szakhatóság egymással ellentétes értelmű állásfoglalása áll. Egyikük engedné, másikuk nem engedné a gondozói hálózat kibővített működését. Az ellátottakat, a szolgáltatást igénybe vevőket és a szolgáltatást biztosító gondozókat mindezen körülmény nem érdekli különösebben, hiszen kezükben van az a dokumentum (ld. mellékelt fénykép jobbra), ami igazolja: munkájukat engedéllyel látják el, jár a normatíva, amiből az egyház a fizetést biztosítja nekik.

Több ellentmondás is felfedezhető a történetben, amit alaposan feltárt a Veszport hírportál ebben a cikkében, de az Index is hosszasan tudósít a demonstrációról az itt található cikkben illetve a TV2 Tények c. műsora rövid tudósításban (a videó megtekinthető itt) számolt be az eseményről. Képgaléria itt tekinthető meg a tüntetésről.

Gömöry

Fotók: veszport.hu

Címkék: , , , , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Demonstráltak a házi segítségnyújtók” bejegyzésre

  1. […] ahogy arról ebben a cikkünkben is beszámoltunk, a házi segítők jobb híján a Magyar Államkincstár veszprémi […]