2020. junius 2., Kármen, Anita

A volt görög falut szállja meg Füreden a Dumaszínház

A balatonfüredi volt görög faluba, mai nevén a Sun City kulturális és szórakoztató központba költözik a Dumavölgy – olvasható már a www.balaton.vehir.hu hírportálon illetve számos zenei hír-honlapon. Füreden 200.000 vendéget várnak az idei szezon programjaira, ennek várhatóan legalább 10%-a a humor miatt fog a Balaton északi partjára zarándokolni.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk ebben az írásunkban, Füredre költözik Nagyvázsonyból a Dumaszínház nyári fesztiválja, a Dumavölgy. A 4-5 év alatt a nagyvázsonyi VölgyTornác-programokkal, Művészetek Völgye-együttműködésekkel és a Dumaszínházzal kialakított együttműködéssel felépített tíznapos rendezvénysorozatra idén, előzetes becslések szerint közel 20.000 néző fog ellátogatni. Sajnos már nem Nagyvázsonyba, hanem Füredre.

Ezt a képet az ajkainfo-n találtuk, a tavalyi rendezvényt hirdette. Soprontól Nyíregyházáig reklámozták falunkat a humoristák. Ez is megszűnt idén

Az esemény jelentős kiesést jelent a nagyvázsonyi helyi szolgáltatóknál, szálláskiadóknál és milliókban mérhető a program távozta miatt az önkormányzati bevételkiesés is. A stund up sztárjai, humoristái megdöbbentek már a tavalyi Kolontáriné-féle bekiabálásokon és egyéb kellemetlenségeken, de akkor döntöttek a távozás mellett végleg, amikor ebből a Demokrata-cikkből megtudták, a helyi civileknek szánt támogatás, bevétel nem a nagyvázsonyi társadalmi szervezeteknél, közösségeknél landolt, hanem azt Vigh-Krupla Orsolya polgármester, a pénzkezelési szabály megszegésével máshova utaltatta. A felettébb érdekes, közel egymillió forintos villanyszámlákból több, mint 300.000 forint vándorolt ki szabálytalanul a bevételekből, ami miatt nyomozásról is tudósított a lap. Az eset láncreakciót indított el, melynek eredményeként ma a fürediek és a Sun City vezetői örülhetnek leginkább.

Füreden mindenesetre megkezdődött a programok beharangozása, már most fokozott az érdeklődés az országosan is egyedülálló humorfesztivál iránt.

Nagyvázsony-ma összeállítás (forrás: www.balaton.vehir.hu)

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.