2019. november 13., Szilvia

DumaFüred – ezen a néven fut tovább a fesztivál Füreden

HUMOROS VIDEÓKKAL

Fábry, Hajós és a legendás Sándor György először egyszerre a színpadon. Budapest Bár zenekar koncertje, zenés programok, Dumaszínház All Stars-est és egyéb humor- illetve zenei újdonságok az idei Dumaszínház-fesztiválon. Természetesen a korábban Nagyvázsonyban már megismert “hagyományos” programelemek is felsorakoznak Balatonfüreden: minden este Dumaszínház, többször DumaJam és rádiókabaré-felvétel július 27 – augusztus 5- között a füredi Sun Cityben.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a füredi Sun City-ben folytatja fesztiválját, nyári programját a Dumaszínház. A fesztivál önálló oldalt nyitott a Facebook közösségi oldalon. Egy fesztivál, amely jobb, mint a reklámja – ez a mottója a 10 napos eseménysorozatnak. A nagyvázsonyi szép emlékeket megőrizve, és az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva igyekeztünk még színesebb, izgalmasabb programot összeállítani – mondja Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője – „Idén először nem egy, hanem mindjárt három színpadon is zajlanak majd az események. A SunCity területén felállított nyolcszáz férőhelyes sátorban, illetve a kisebb, de hangulatos Lipstick klubban hagyományos és speciális stand up comedy előadások, vendég-produkciók, és tehetségkutató estek lesznek, a Nagyszínpadon pedig nagyobb szabású koncertekkel várjuk az érdeklődőket.

Valahol úgy olvastam, ez a fesztivál az ötödik, de ami mégis az első – fogalmazott Fábry Szabolcs volt polgármester, akit a szervezők hívtak meg a füredi eseményre. Nagyvázsony szempontjából, helyi emberként és szállásadóként is nagy veszteségként élem meg a távozást, de megértem a döntéshozókat. Remélem, idővel megérik a helyzet arra, hogy újra olyan minőségi programok legyenek falunkban, amelyek vonzóak, de ugyanakkor a helyi emberi és épített értékeket  is bemutatják. A DumaVölgy ilyen volt, hiszen fogatos és egyéb kísérő programjai ezt a célt is szolgálták – mondta el a korábbi fővédnök.

Vigh-Krupla Orsolya polgármestert is időben megkerestük, de hiába várjuk  kérdéseinkre a válaszokat. A Dumaszínház szervezői annál beszédesebbek, már sok részletet elárultak az ide rendezvényről. A társulat tagjainak egyéni fellépései mellett idén is lesz Duma Jam, Rádiókabaré felvétel, Önálló estek (LOL-Felméri Péter, Méd in Hungeráj-Hadházi László, Evolúció-Kovács András Péter, Hülyeségek kicsiny boltja-Dombóvári István), közös produkciók (Maciarcok éjszakája, Mogács és Dr. Mogács), illetve két előadással folytatódik a tehetségkutatás is. (A „sima”, szavazós este mellett, idén először kerül sor a Best of Fiatal Félőrültek Fesztiváljára.) Különleges élménynek ígérkezik a Szomszédnéni odaát van című kabaré, vagy a L’art pour l’art Társulat műsora, és – idén először – szerepel a programban a legendás Sándor György előadása is. A zenei programok közül fontos kiemelni a Heaven Street Seven, a Budapest Bár, az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Belga és a Soeri&Poolek koncertjét éppúgy, mint a zenés humor csemegéjének számító Dumakoncertet.

Az ország legnagyobb humorfesztiválja idén januárban döntött úgy, hogy Nagyvázsony helyett a Balaton-parti várost választja, ennek okáról itt olvashattak honlapunk vendégei. A fesztivált története során először a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.

KCsabi NVMA

VIDEÓ-AJÁNLÓK

reklám 2:

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.