2020. augusztus 8., László

Valaki(k)nek nem tetszik, ha előre mennek a dolgok: tábladöntögetés, lopás és rongálás az átadott fő téren, játszótéren

Frissítve (sajnos) június 25-én

Brahiból? Irigységből? Poénból? Megrendelésből? Néhány fröccsért? Nem tudni. Az átadás előtti nap hajnalára ismeretlen tettes(ek) a Kisiskola – Posta útvonalon feldúlta a Pontes Alapítvány által végzett faluközpont-megújítási program keretében kiépített új parkszigeteket. Az átadást követően pedig a Millenniumi játszóparkban (oda egy új játszótéri elem került) döntötték ki a kötelezően elhelyezett információs táblát.

Millenniumi park: hónapok óta széttörve a padok

Naranccsal szedve a frissített tartalom.

Dühösen és szomorúan észlelte Horváth Csongor, a kivitelezést végző Ilona Malom Bt. munkavezetője, hogy szerda hajnalra a Kisiskola, a Posta és a Pub előtti szigetből mintegy 20-25 tő levendula és más cserje, bokor hiányzik a frissen elkészített ágyásokból. Az ismeretlen tettes feltehetően hajnalban járta végig a faluközpontot, hogy elvégezze munkáját. Mint megtudtuk, a Pontes feljelentést tett és bízik a rendőrség munkájában, hiszen a területet kamera is figyeli. Az okozott kár körülbelül 20- 25 ezer forint, de ennél sokkal szomorúbb maga a tény: van, akit zavar, ha megszépül egy község környezete, arculata.

Ahogy arról április elején beszámoltunk ebben a cikkben, a nagyvázsonyi alapítvány 2007-2008-ban megépített Millenniumi Játszóparkjában lévő padokat, asztalokat rombolták, dúlták szét ismeretlenek. Most, a főtér és játszótér-átadásokat követően (ezekről az eseményekről itt  és itt számoltunk be) ugyanitt a projekt leírását tartalmazó (kötelezően kitett táblát – ld. fotók) döntötték ki.

A terület tulajdonosa, kezelője, az önkormányzat feljelentést nem tett az ügyben. Kapolcsi tudósító-önkéntesünk kint járt a területen, hogy megnézze, megjavították-e azóta a megrongált szabadtéri elemeket. Sajnos nem, sőt. A filagória asztala is erősen sérült, a kerti kútból pedig nem folyik a víz. Itt a nyári szünet, jön a kánikula, a környék gyermekei viszont nem ihatnak a kútból, lakattal van a vízóra is elzárva. Jelzés értékű hozzáállás.

GJ – HCs – FSz

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.