2020. junius 7., Róbert

Csigabusz, völgypolgár-szalag nem lesz Nagyvázsonyban. Kézművesek, termelők viszont jó lehetőséget kapnak

Nagyvázsonyba sem a Csigabusz nem jön el idén, a programokra belépésre jogosító Völgypolgár-szalag sem lesz elérhető a volt VölgyTornác-faluban – tudhatjuk meg a Veszprém Megyei Napló tájékoztatásából illetve Márta István fesztiváligazgatótól. A termelők viszont megjelenhetnek termékeikkel – értesült hírportálunk.

Két falura koncentrálódik az idei Művészetek Völgye, hiszen programok kizárólag Kapolcson és Taliándörögdön lesznek. Ezzel együtt a Csigabusz eljut Vigántpettendre, Monostorapátiba, Pulára és Öcsre is – ezen falvak lakosai megkapják a Völgypolgár-szalagokat is, amellyel látogathatják a különböző Völgy-eseményeket. A korábbi évek VölgyTornácához, Nagyvázsonyhoz az előző évekkel szemben a Csigabusz már nem jön el és a szalagra sem jogosultak a település lakói. A nagyvázsonyiaknak, ha meg akarják látogatni a programokat, belépőjegyet vagy bérletet kell váltaniuk. A kézműsek, termelők számára azonban van lehetőség arra, hogy bemutassák, értékesítsék termékeiket.

A Művészetek Völgyében a Völgy-Köz-Pont udvarában idén is megrendezzük az Éltető Völgyet. A több, mint 60 teleépülés vállalkozóit, civiljeit, önkormányzatait összefogó Egyesületünk saját standján azok is megjelenhetnek szórólapjaikkal, promóciós anyagaikkal, akik nem készülnek önálló stand-megjelenéssel – tájékoztatta hírportálunkat Fábryné dr. Takács Tímea, az Éltető Balaton-felvidék LEADER Egyesület felügyelő bizottságának tagja. A szervezők kérik, hogy ha erre a helyi termelőknek, szolgáltatóknak igényük van, és eddig nem tették meg, akkor szóróanyagaikat juttassák el a LEADER-irodáiba legkésőbb csütörtökig.

Ugyanakkor egy kisebb helyi termék kiállítást is terveznek a szervezők. Aki szívesen bemutatná termékét, termékeit egy ilyen kis kiállításon, az szintén jutasson el termékeiből néhány darabot a sümegi, kapolcsi vagy balatoncsicsói irodába.  Bővebb információ a lehetőségről Fazekas Zsuzsánál, a 70/6543277 telefonszámon kapható.

Gömöry János

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.