2020. julius 7., Appolónia

5 éve csatlakozott Nagyvázsony a Völgyhöz a humorral, mára maradt a nosztalgia – videóösszeállítás

VIDEÓKKAL

VölgyTornác, Művészetek völgye, DumaVölgy-HumorVár, Dumamaraton, Dumarangadó, karikatúra-kiállítások, huszár hagyományőrzők seregszemléje, kiállítások, Civil sátor. Öt éve csatlakoztunk a Völgy programjaihoz és alakítottuk ki saját arculatunkat. A fesztivál elköltözött, a napokban kezdi meg a Dumaszínház nyári programsorozatát Balatonfüreden. Honlapunk videó-összeállítással és nyári veszteségkalkulátorral emlékezik az “évfordulóra”.

Már-már (újra) megszoktuk (egy-két kivétellel) a falut ellepő vendégáradatot, a sétáló- és vásáros utcává varázsolt Vár utcát, a tömött lovas kocsikkal kóstolóra induló turistákat, a boltjainkban bevásárló humoristákat valamint az este beduguló parkolókat, zsúfolásig tömött nézőteret a rendezvénysátorban. Mire megszoktuk, megszerettük. Mire megszerettük, elvesztettük.

2007-ben csatlakoztunk és rögtön velünk kezdték el meghirdetni a legnagyobb Közép-európai összművészeti fesztivált. Ország-világnak hirdette a Művészetek “Hölgye”, hogy Nagyvázsony is rész a seregszemlének:

Ezt követően megépítettük a VölgyTornácot:

És nagy reményekkel nekivágtunk:

 

A hangulat pedig csodálatosan alakult (1:25-től):

És megjöttek a humoristák 2008-ban (2011-es visszaemlékezés):

Bővült a programkínálat is:

Tömegek jöttek, hogy mennyien, arról a humoristák véleménye is megoszlik:

Volt tehetségkutatás:

és Nagyvázsony-Dumaszínház rangadó:

A zárónapon még reménykedtünk, hogy sikerült hagyományt teremteni:

Készült minden évben 2-2 rádiókabaré is – Litkai Gergely is tervezte a folytatást:

A Dumaszínház bevételei eredeti elképzelés szerint a község vagyonát gyarapította volna illetve a civil szervezetek támogatásáról született megállapodás. Az időközben felálló községvezetés ezt meghiúsította, amelyről az alábbi cikk számolt be:

http://nagyvazsonyma.hu/2012/02/29/demokratacikk/

A Magyar Demokrata tényfeltáró írása láncreakciót indított el, melynek köszönhetően távozott Nagyvázsonyból az ország legnagyobb humorfesztiválja. Cikk erről itt olvasható.

Veszteség:

  • évi több-tízmilló forint értékű rádió-, tv- és óriásplakát reklámok, melyek a községet illetve a Kinizsi várat is hirdették
  • évi 9.000.000 ft. értékben biztosított kedvezményes helyi belépőjegyek
  • évi 3,5-4 millió forint önkormányzati bevételek (parkolás, helyi értékesítés, helypénzek), melyekből helyi fiatalok kaptak nyári munkát illetve a technikai költségek kifizetését követően is milliós nagyságrend maradt a község kasszájában
  • évi több, mint félmillió forint IFA-bevétel a rendezvény alatt
  • többmillió forint plusz bevétel a helyi szobakiadóknál, szállásadóknál, vendéglőknél, kereskedelmi egységeknél

Nagyvazsonyma-összeállítás

 

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.