2020. julius 12., Izabella, Dalma

Nagyvázsonyban gyakorolhatnak

A szakmai munka elismeréseként fogható fel, hogy hat fő jön szakmai gyakorlatra a nagyvázsonyi házi segítségnyújtó szolgálathoz – tudtuk meg Vajda Gyöngyitől, a szolgáltatás vezetőjétől.

Mind a hat nagyvázsonyi gondozónő magas színvonalú munkát végez, elégedettek velük a szolgáltatást igénylők. Ezért is döntöttünk úgy Fábry Szabolccsal, aki a képzést szervező veszprémi irodát (TKKI) képviseli, hogy Nagyvázsony lehet az egyik helyszíne a gyakorlati oktatásnak – fogalmazott a házi segítségnyújtók szakmai vezetőnője. A TKKI veszprémi oktatóbázisán tanuló 20 szociális gondozó-jelölt az elméleti oktatás mellett a veszprémi kórházban, idősotthonokban és szociális intézményekben vesz részt szakmai gyakorlaton, de bepillantást nyerhetnek a házi segítségnyújtás munkájába is. Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Református Egyház keretei között, a Pontes Alapítvány koordinálásval ez év tavaszán indulhatott el a szolgáltatás Nagyvázsonyban és térségében, amelyet összesen több, mint 50 nagyvázsonyi idősebb vagy beteg ember vesz igénybe.

A nagvázsonyi házi segítségnyújtók színvonalas szakmai munkájának köszönhetően döntött úgy a TKKI, hogy a képzésen részt vevő 20 hallgató közül 6 fő Nagyvázsonyban vehet részt szakmai gyakorlaton. A hallgatók fél év múlva diplomáznak és a megye különböző pontjain már mindegyiknek megvan leendő munkahelye is.

Gömöry János 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.