2020. julius 3., Kornél, Soma

29 millió értelmetlenül – kontra több, mint 4,6 milliós juttatás. Évértékelő és veszteségkalkulátor készült

Frissítve Vigh-Krupla Orsolya facebook-bejegyzésével

Évértékelő készült honlapunk hírei illetve a Magyar Demokrata és a Magyar Hírlap cikkei, beszámolói alapján. Az összeállítás idézeteket is közöl azzal kapcsolatban, hogy mit ígért a nagyvázsonyi polgármester 2011 nyarán és egy esztendő alatt mi – illetve minek az ellenkezője – valósult meg a településen.

A település minden postaládájába eljutott a Nagyvázsonyi Futár különkiadása, amely Évértékelő különszám alcímmel számol be az időközi választás óta eltelt egy esztendő eseményeiről. A lap részletesen beszámol a Schumacher-ház ügyéről támaszkodva Szilléry Éva cikkére, amely a Magyar Hírlapban látott napvilágot. Ugyancsak többször hivatkozik az összeállítás Ágoston Balázs írására, aki a Demokratában tárta fel többek között a megduplázott forráshiányt, a Séd-patak ügyét, a szabálytalanul elköltött illetve a településvezető által szabálytalanul aláírt számlák esetét. Több cikk foglalkozik a Dumaszínház távozásával, a Vár körüli kis utcák ügyével, a Kinizsi Vár kinevezési botrányával – szembesítve Vígh-Krupla Orsolya polgármester asszony béketeremtő, rendezvénymegtartó, vázsonyi fiatal családoknak lehetőséget kínáló ígéreteit az elmúlt egy év történéseivel.

Mint kiderül az összeállításból, szinte mindenben az ígéretek ellenkezője valósult meg és közben 29 millió forint úgy vándorolt el a településről, hogy az felesleges vagy megelőzhető lett volna. Az is kiderül az összeállításból, hogy a társadalmi megbízatású polgármester asszony a falutól több, mint 4,6 millió forint fizetést és juttatásokat vett fel egy esztendő alatt – ebből több, mint 3,1 millió forintot a település vezetéséért.

A teljes újság letölthető honlapunkról is itt: futár_mérleg-1 korrektúrázott u

NVMA

Időközben Vigh-Krupla Orsolya egy facebook-bejegyzésen pontosította a számadatokat. Számításai szerint ő nem 3,1 millió forintot, hanem 3,06 millió forintot vesz fel társadalmi megbízatású polgármesterként a falutól évente. A különbség 40 ezer forint. 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.