2020. április 5., Vince

Fogatba hajtott a szabálytalanul közlekedő autós

Pálfy Béla gazda (képünkön) a falu határában, több területen gazdálkodik gépekkel és lovaival illetve legelőin csordát legeltet. Késő délutánonként befog, hogy körbejárja a szárazságtól sinylődő határt, ellenerőzizze a termést. Ezúttal azonban egy előzést korrigáló autós hajtott fogatába.

A fogat szabályosan közlekedett augusztus 28-án a Tapola-Veszprém főúton, amikor egy előzni akaró autós módosítva szándékán belehajtott a lovas kocsiba. A nagyvázsonyi gazda 8 napon túl gyógyuló zúzódásokat szenvedett, a kórházból azonban hazaengedték, otthon lábadozik. Az autó vezetője is könyebben sérült,  lovak pedig nem sérültek meg, azonban a szekérben és a szerszámokban valamint az autóban keletkezett kár jelentős. Mivel a lovas kocsi szabályosan közlekedett illetve megfelelően volt kivilágítva is, az autósnak kell figyelmetlenségének következményeit viselni. A gépjármű felelősség-biztosításának terhére téríti meg a figyelmetlenség okozta kárt.

A nagyvázsonyiak remélik, hogy Pálfy Béla minél hamarabb felépül és újra bejárja területeit, hogy gondos gazda módjára ellenőrízze azokat.

NVMA

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.