2020. junius 2., Kármen, Anita

Lesz-e letelepedést engedélyező hivatal Nagyvázsonyban?

Nagyvázsony befogadó falu. Élnek a községben magyarok, német és cigány származásúak. Falusi értelmiségiek, gazdák, iparosok és leszármazottaik. Vallási eredet szerint többségében katolikusok, szép számmal evangélikusok és reformátusok is. Vannak, akik évszázadok óta lakják a környéket. Vannak, akiknek őseit Mária Terézia idején hívták a Dunántúlra és jöttek sokan a környék falvaiból a 60-as, 70-es években, megint mások a 90-es évektől. Békességben. És van, aki szerint néhányaknak menniük kellene…

Nagyvázsonyból, a megbolondult XX. század közepén, a 40-es években előbb a zsidókat, aztán a svábok egy részét telepítették ki. Azóta senkinek eszébe sem jutott, hogy bárkinek mennie kellene. Egészen mostanáig.

A vár elmúlt egy éve nem kevés veszteséget termelt. Feltehetően ezért és az MNV Zrt-s „tárgyalások” kudarcai miatt (erről külön összefoglalót készítünk majd) a tavaly sajátos eljárásban kinevezett Barabás Borbála várvezető lemondott. Távozását Vigh-Krupla Orsolya polgármester családjából sem hagyták szó nélkül. Krupláné Lesz Zsuzsanna Facebook-megjegyzése szerint ugyanis „nem neked kellene végleg elmenned…”

Ígérjük, ha érvénybe lép a szabály, miszerint valamiféle előjoga alapján Krupláné Lesz Zsuzsától kell Nagyvázsonyba letelepedési, megmaradási engedélyt kérni, honlapunk azonnal beszámol majd róla.

Nagyvazsonyma.hu

Címkék: ,

Egy hozzászólás a(z) “Lesz-e letelepedést engedélyező hivatal Nagyvázsonyban?” bejegyzésre

  1. […] ugyancsak a világhálón Nyúzó László elnök. És ezért is igyekszünk görbe tükörként viccesen felszólalni, ha a polgármester családtagja arra utal – ugyancsak  a világhálón -, hogy esetleg […]