2020. junius 2., Kármen, Anita

A vár felügyelő bizottságának elnöke pályázatért kulcsolna, de minősíthetlenül szídja a kormányfőt

Új kiegészítéssel frissítve

Nyúzó László a 97%-ban önkormányzati tulajdonú Kinizsi Non-profit kft. felügyelő bizottságának elnöke. A cég az állami tulajdonú Kinizsi Várat üzemelteti, mivel az állam az akkori polgári kormány döntése nyomán, 1992-ben ingyenesen adta azt át használatba az önkormányzatnak. Elnök úr nyár elején állami pályázat beadására buzdította a testületet, nyár végével viszont minősíthetetlenül hangvételben osztotta meg véleményét a világhálón a kormányfőről. Sajátos lobbimódszer, valljuk be…

Nyúzó Lászlónak sikerült egy mondatban lehazudozni, lesenkiznie, le hazaárulóznia és le-agybetegeznie Magyarország kormányfőjét – tette mindezt nem egy magánklubban, hanem a világhálón. De ne szaporítsuk a szót tovább, inkább idézzük őt magát, indulatait. Az alábbi sorok Orbán Viktor kormányfőről szólnak:

“Mocskos, hazaáruló , hazudozó senki. Remélem,. hogy hamarosan elnyeri méltó büntetését és már az sem lesz mentség, hogy az agyával nincs minden rendben. Ezt az idegbeteg pojácát a sajátjai fogják hátba szúrni”.

Egyesek szerint a fenti néhány sor pusztán egy vélemény. Mások szerint viszont a fenti kijelentések – még ha a kormányfőnek sok mindent tűrnie is kell – bizony, becsületsértőek. Ha viszont hozzátesszük, hogy Nyúzó László Nagyvázsony polgármesterének, Vigh-Krupla Orsolyának nyílt támogatója (nyílt levél, 2010), független képviselőjelöltje és az állami tulajdonú várat üzemeltető önkormányzati cég non-profit gazdasági társaságának felügyelő-bizottságának (fü.) elnöke, nem járunk messze az igazságtól, hogy elnök “úr” közszereplő. Legalábbis az ügyészség erre való hivatkozással vette kezelésbe azt a két ügyet, amelyben Nyúzó Lászlóval kapcsolatban rágalmazásért tett feljelentést még 2011 őszén a Pontes Alapítvány.

Ettől persze még lehet Nyúzó Lászlónak magánvéleménye, akár a  facebook-on is. Állampolgári joga, kivétel, ha  soraival esetleg becsületet sért vagy rágalmaz. De amitől mi most ráirányítjuk a figyelmet erre a világhálón megosztott dühkitörésre, az most még sem ez. Sokkal inkább az, hogy Nyúzó László 2012 június 14-én, testületi ülésen még az államhoz beadandó, vár-pályázat mellett kardoskodott. Őt idézzük a testületi ülés hivatalos jegyzőkönyvéből:

“Nyuzó Lászó: az elhangzottak alapján és amennyire ő ismeri ezt a pályázatot, az derül ki számára, hogy az önkormányzatnak ez nem kerül semmibe. Ez számára teljesen világos. Nem tudja, milyen aggályok merülnek fel. Az állam fogja finanszírozni, a számlákat fizetik, ide pénz nem kerül. Véleménye szerint nyugodtan megszavazhatja a testület.”

Egy falu, amely várpályázatot, útfejlesztési pályázatot és további projekteket dédelget, vajon megengedheti-e, hogy önkormányzati cégének fü-elnöke pályázatbeadás mellett kardoskodva ilyen kirohanásokra ragadtassa magát?

NVMA-összeállítás

Portálunk cikke után Nyúzó László módosította a profilján megjelent híreket:

“Kedves Facebook látogató.
A STOP.hu internetes újság által a miniszterelnök beszédét véleményező cikket nagyon sokan kommentálták regisztrált kommentezők. E vélemények egyikét tettem fel idézetként, sajnos hibásan, mert sem a kommentező regisztrált nevét sem a saját véleményemet nem közöltem ezért úgy tűnhetett, hogy a megjelent sorok saját véleményemet tükrözik.” 

Ahogy a Mao Ce Tung – Orbán montázs és a többi bejegyzés is “úgy tűnhetett…

Fábry Szabolcs kiegészítő sorai:

Ide szokták írni, hogy “no comment”. Mi most mégis kommentálunk. Kritikus honlapunk igyekszik személyesedés és méltatlan támadás nélkül rávilágítani a nagyvázsonyi eseményekre. Nem szívesen – még idézve sem – teszünk közre személyeskedő, másokban ellenszenvet kiváltó írást, cikkeket. Szerzőink – helyi civilek, helyi közszereplők, félprofi, profi újságírók, intézményvezetők stb. – igyekeznek mások méltóságát tisztelni. Ezért is emeltünk szót Csebi Pogány Péter volt képviselő, német elnök mellett, hiszen őt is becsmérelte, ugyancsak a világhálón Nyúzó László elnök. És ezért is igyekszünk görbe tükörként viccesen felszólalni, ha a polgármester családtagja arra utal – ugyancsak  a világhálón -, hogy esetleg másnak kell elköltöznie a faluból. Ezt a kijelentést csak ismerettségi körömből három hölgy vette magára (persze, csak első olvasatra).

Egyikőjük itt született, pedagógus, ahogy a másik hölgy is. Ha csak mezei tanítóként is tanítanának Nagyvázsonyban, joggal háborodhatnak fel a kis híján “el lehet innen menni” kijelentésen. De mindketten évtizedek óta hűséggel és magas színvonalon tanítva, kötelező munkájukon jóval túlmutatva tesznek a nagyvázsonyi gyerekekért. Nem véletlen, hogy munkájukat Pedagógusok a kis településekért díjjal jutalmazták. A harmadik hölgy a feleségem, nem szorul védelmemre, de azt hiszem az elmúlt 6 évben sokat tett falunk közösségéért, fejlődésééért, sőt, az elmúlt évben munkahelyteremtésért is.  Mondhatni persze, joga van Nyuzó Lászlónak véleményt formálni Csebi Pogány úrról. Ahogy Krupláné Lesz Zsuzsának is. Akár a világhálón is. Ez a véleményszabadság – amelynek szellemében működik honlapunk is. Kulturált keretek között.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.