2019. november 13., Szilvia

Adhat, de nem adhat át…

VIDEÓMESÉVEL

Ismerős az Okos lány meséje? Mátyás király-sztori. Az okos lány egy galambot vitt ajándékba a királynak, ami amint kiengedte a főhősnő kezéből, elrepült. Így vitt is az okos lány ajándékot az uralkodónak, meg nem is… Na, valami ilyesmi történik Nagyvázsonyban is.

Ahogy arról korábban tudósítottunk, a Pontes Alapítvány hetekig nem kapott választ a lovas versenyre szóló felajánlásra. Köszönetet sem, de azt nem is várt. Nem azért ad valaki, hogy cserébe elvárjon bármit is. A felajánlásra és úgy általában, a megszólításra hetekig nem reagáló polgármester ill. a szervező horgászegyesületi vezetőség csendben volt. Egész addig, amíg meg nem jelent fent hivatkozott cikkünk a sajátos hozzáállásról.

Ekkor a Facebookon megtudhattuk, hogy a Pontes alapítvány adhat ugyan különdíjat, de nem adhatja át. Nyúzó László alelnök (horgász szervezet) ugyanis ezt írta lényegében egy bejegyzésében. A Pontes köszöni a “nagyszerű” hozzáállást, ezért inkább úgy döntött különdíját átadja mindenféle protokollt mellőzve. Ahogy Fábryné, a Pontes elnöke fogalmazott: “mi nem azért adunk, hogy szerepeljünk, hanem, hogy elismerjük a lovasok munkáját. Ezt megtehetjük mindenféle, mindenkinek kellemetlen helyzet nélkül is”. 

Gömöry

Az Okos lány története itt megtekinthető, meghallgatható:

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.