2020. április 8., Dénes

Újabb sikertelen pályázat: ezúttal az önkormányzat óvodafejlesztésre nem nyert

Az óvoda a Várépítő program keretében saját maga érte el, hogy részben megújulhasson. A külső szigetelésben jelentős társadalmi munkát végeztek el a szülők. Kár, hogy az önkormányzat pályázata nem tudta feltenni az i-re a pontot.

Stáhl Györgyné óvodavezető a Várépítők programban sikerrel pályázott. Nem rajta múlt, az önkormányzat nem tudta folytatni a programot

Napkollektorok és a külső szigetelés befejezése, ezáltal fűtéskorszerűsítés – ezekre a fejlesztésekre adott be pályázatot Nagyvázsony Község Önkormányzata, derül ki az innen letölthető testületi jegyzőkönyvből. Az elképzelések szerint mintegy 10 millió forint értékben napkollektorok és közel 7 millió forint értékben pedig külső homlokzatszigetelés került volna az intézményre. A pályázatot azonban információink szerint elutasították.

Mint arról korábban beszámoltunk, az óvoda néhány hónapja még önmaga sikerrel pályázott a Várépítők programban. Az óvodai szülők ezt az elnyert támogatást egészítették ki jelentős társadalmi munkával – erről is írtunk pár hete. Az intézményekre, iskolára, művelődési házra és az óvodára 2006-2010 között jutott önkormányzati, pályázati támogatás, ahogy arról a falu honlapja is itt beszámol. Az önkormányzat pályázata, amit információink szerint Henn Zsolt műszaki vezető készített azonban idén nem nyert, így a napelem-telepítés és a homlokzatszigetelés befejezése nem valósulhat meg.

Hogy mi lehet ennek az oka, arról (még) nincs információnk. De az utóbbi időben nem ez az első önkormányzati pályázat, ami például műszaki hiányosságokból fakadóan jégre futott. A Kertalja utca kálváriájáról már írtunk ebben az írásunkban. Ahogy az a magatartás is érthetetlen (és nyilvánvalóan nem viszi előre községünk fejlődését), ami az önkormányzat illetve az önkormányzati non-profit kft. vezetőtestületi tagjától, Nyúzó László részéről tapasztalható. Erről is már itt beszámoltunk egy írásunkban. Nagyvázsony ennél (a stílusnál) biztosan többet érdemel.

NVMA

Korábbi HÓNAP TÉMÁI cikkeink:

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

Címkék: , ,

3 hozzászólás a(z) “Újabb sikertelen pályázat: ezúttal az önkormányzat óvodafejlesztésre nem nyert” bejegyzésre

  1. […] az óvoda dolgozói, az önkormányzat által beadott szigetelés- és napkollektorfejlesztés pályázata nem nyert. Ez a szervezetfejlesztéses pályázat viszont nagyszerűen célba ért! A TÁMOP-programban […]

  2. […] Elbukott az önkormányzat óvodapályázata […]