2019. augusztus 21., Sámuel, Hajna

Krizsán András volt előadó

Krizsán András, Ybl-díjas építész (képünkön a díjátadáson) volt a Független Ökológiai Központ előadója Nagyvázsonyban, november 23-án, pénteken.
Korábban már értesítettük a helyi fenntarthatóság stratégiájáról való közös  gondolkodást kínáló népfőiskola programjáról, amelyet a Független Ökológiai Központ (FÖK) rendezett. Célja volt az együttműködő tervezés tanulása erőforrásaink jó használatáért, szövetség az erőforrások megtartásáért.
A legutóbbi előadást a Lovak a Balaton-felvidék művészetében c. Pontes-program kiállítója, Krizsán András építész, a Falufejlesztő Társaság elnöke tartotta,Tájkép házakkal: környezetünk vizuális befogadása és alakítása” címmel. Az előadó velünk együtt gondolkodott arról, hogy milyen esélyei vannak a mi  térségünknek az autonómia, az önellátás, a (túl?)élés, a jóllét közelítésére.
Helyszínként Nagyvázsonyban a Teleház, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület bázisa szolgált az azóta bezárt Kisiskolában.
A szervezők hirdetése szerint (“Jöjjön el! Mondja el, mire gondol! Borsmenta, hársfa vagy kakukkfű teával,  magokkal, sok szeretettel várjuk!  Köszönjük az eddig hozott süteményeket”) igazán jól sikerült előadást hallgathatott a publikum..
Vásárhelyi Judit FÖK
Ács Szilvia, Vigántpetend, Teleház, Közösségi térkép szervezője, 30/325-3040

Címkék: ,

Hozzászólás nem engedélyezett.