2019. február 17., Donát

Közeleg a tél: nem lehet kilakoltatni, maradnak az utazási kedvezmények

Felkészült a kormány a télre: krízishelyzetben senkit nem lehet kilakoltatni otthonából illetve az állami valamint az önkormányzati intézményekben nem lehet kikapcsolni a közműveket. A legfontosabb utazási kedvezmények megmaradnak – fogalmazott a kormányszóvivő.

December elejétől ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő. Ahogy jelezte, októbertől hatályos a közmű-kikapcsolási tilalom is, amely a legnagyobb hidegben is biztosítja a közintézmények, iskolák, szociális intézmények fűtési lehetőségeit. A Belügyminisztérium 15%-os önrésszel, 1 milliárd forint értékben tűzifát is biztosít az önkormányzatoknak, sőt: több, mint 200 önkormányzat ingyen kap fát, mert nem tudja az idei tüzelőt önmagának biztosítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatója, Bakondy György fogja kormánymegbízottként koordinálni a rendkívüli téli helyzetekben az állami intézkedéseket.

A kormányszóvivő kitért az utazási kedvezmények átalakítási tervére is. Mint elmondta, négy területen biztosan nem változnak az utazási támogatások: a nyugdíjasoknak, a 6 éven aluli gyermekeknek, a fogyatékkal élőknek (és kísérőiknek) valamint a diákoknak járó kedvezmények változatlanok maradnak.

MNO

 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.