2020. julius 5., Emese, Sarolta

Jövőre mi is lovagolni fogunk….

Iskolai csoportokat is fogad a november 3-án megnyitott Lovak a Balaton-felvidék művészetében kiállítás. A nagyvázsonyi iskola diákjainak beszámolója.

A gyermekeket is megragadta Kovács Attila alkotása, a Drótlovacska

A Lovak a Balaton-felvidék kiállításegyik célja, hogy a gyermekeket a lovakon keresztül a művészethez, a művészeten keresztül a lovakhoz hozza közelebb, hallhattuk a kiállítás megnyitóján, mely egybe esett a nagyvázsonyi lovasélet emlékművének átadásán. A szervező Pontes Alapítvány meghívására érkező iskolai csoportok közül a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola 5. osztályának beszámolóját adja közre honlapunk:

November 10.-én a református parókián lovas kiállítást tekintettünk meg. Belépéskor szkíta lovacskát, ábrázoló szobrot láttunk. Megtudtuk, hogy régen az emberek kedvenc tárgyaikkal vagy állataikkal együtt temetkeztek. Csodálatos képekben gyönyörködhettünk, majd egy drótokból készült ágaskodó lovat pillantottunk meg. A kiállított fotók s könyvek az egész országban híres nagyvázsonyi lovasjátékokról meséltek, és megismertették velünk a huszárok életét és öltözködését. Egy régi filmben láthattuk az 1966-os lovagi játékokat, melyben szerepeltek híres emberek, lovas rendőrök és a mi testnevelő tanárunk, Ági néni is. Végül csuhéból kitűzőt készítettünk.  Örülünk, hogy megismerhettük Nagyvázsony lovas múltját, és elhatároztuk, hogy jövőre mi is lovagolni fogunk.

5.osztály.

Fotó: az osztály a vázsonyi lovasélet archív filmjeit nézi. Háttérben Somogyi Éva, aki csuhéfonást vállal a kisgyermekeknél, de a csipkeverésről is szívesen beszél.

Kiállítás médiabeszámolói

Fényképgaléria itt tekinthető meg

Vehir-tudósítás itt

Napló cikk itt

Napló fényképgaléria itt

Polgárportál írása itt

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.