2020. augusztus 4., Domonkos, Dominika

Országos szégyen…

A HÓNAP TÉMÁJA

Minősíthetetlen bejegyzések, rasszista kijelentések – napi szinten: az önkormányzati cég elnökének sikerült országosan lejáratnia településünket. A Magyar Nemzet cikke november 29-én jelent meg.

"párját ritkító rasszista alapú kirekesztő beszéd" - Nyuzó László várcég-elnök munkásságával az egész ország előtt járatja le Nagyvázsonyt

Sajnos az egész ország olvashatja, ami ma (még) a Magyar Nemzetben jelent meg. Nyúzó Lászlót, az önkormányzat non-profit cégének, az állami tulajdonú várat üzemeltető Kinizsi non-profit kft-nek felügyelő bizottsági elnökét Vígh-Krupla Orsolya polgármester nevezte ki a társaság élére. Honlapunk két hónapja számolt be arról, hogy egyszerre két úrnak szolgálni nem lehet: nem lehet állami pályázatokra pályázni úgy, hogy a település meghatározó emberei közben nem csak hogy nem szolgálják Nagyvázsony fejlődését, hanem szégyent hoznak történelmi múltú községre, miközben megbántanak másokat.

Egy idézet a sok közül Nyúzó Lászlótól -itt a kormányfőről értekezik (valószínű ezt is értette a Magyar Nemzet publicistája rasszizmus alatt):  “Apám szokta volt mondani: Engedd be a cigányt és kitúr a házadból. Ennek az Indiából elszármazott baromarcúnak a dögkeselyű a háziszárnyas. Most meg a kormányzás helyett sámán dobokról,Krisztusról,reformációról, római meg görög katolikusokról..így egy mondatban hablatyol,mert ugye a vályog-vetés az már nem ízlik a családjának.

Mivel ország legolvasottabb napilapja foglalkozott Nyúzó László napi szintű “publicisztikáival”, rasszista, cigányozó kijelentéseivel, a cikk szerzői szerint a véleménynyilvánítás határain jóval túlmutató szalonképtelen megnyilvánulásaival, sokan döbbennek meg a falu vezetésén. Nagyvázsony egyik jövője a turizmus, értékeinek minőségi képviselete. Kár, hogy a település korifeusai ezt nem így kezelik.

Megyeri Dávid (Magyar Nemzet) cikke nyomán

A felső képre kattintva olvasható az országos napilapban megjelent, eredeti leleplező írás illetve hamarosan letölthető lesz az mno.hu oldalról is.

Korábbi HÓNAP TÉMÁI cikkeink:

Önkormányzati adósság-elengedés – vagy Vázsonyban még sem?

Elbukott az önkormányzat óvodapályázata

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás a(z) “Országos szégyen…” bejegyzésre

  1. […] Frissítés: Nyuzó László és társai tevékenységéről a Demokrata cikkezett legelőször – ez az írás innen tölthető le. A cégelnök nem régen ország-világ előtt járatta le falunkat, amiről pedig a Magyar Nemzet számolt be (letöltés innen). […]

  2. […] kirohanásaival több magyarországi médium is foglalkozott, a legnagyobb visszhangot azonban a Magyar Nemzetben megjelent cikk váltotta ki. Az országos konzervatív lap fél oldalas cikket szánt azon gyalázkodásoknak, […]