2020. julius 6., Csaba

Ügyészségi megrovás: Nyúzó László becsületsértés vétségét követte el a 2011-es kampányban

KIEMELT TÉMA – ÚJ FRISSÍTÉS: LEMONDOTT A MEGRÓTT CÉGVEZETŐ

Becsületsértés vétsége miatt Nyúzó László ügyészségi megrovásban részesült. Az indoklásban a hatóság kimondta, tulajdonképpen a 2011-es időközi választás kampánya hazugságokra épült.

“A rendelkezésre álló nyomozati iratokból megállapítható, hogy Nyúzó Pál László gyanúsított 2011 júliusában Nagyvázsonyban megtartott időközi választásokat megelőző kampányidőszakban (…) Fábry Szabolcs, a hivatalban lévő Nagyvázsony község polgármester munkakörének ellátásával, közmegbízatásainak teljesítésével illetve közérdekű tevékenységével összefüggésben becsület csorbítására alkalmas állítások találhatóak” – fogalmazott Kulmanné dr. Cs. Varga Edig vezető ügyész határozatában, amely a Btk. 180. § (1) bekezdésébe ütköző vétségre hivatkozik. A határozat kimondja:

“Nyúzó László gyanúsítottat a Btk. 71.§ (1) és (2) bekezdése alapján megrovásban részesítem.

Az ügyészség határozatában kimondta azt is, hogy Nyúzó László “emberi méltóságot sértő, gyalázkodó, becsmérlő és lealacsonyító jellegű kifejezéseivel” ellátott szórólapokon, postaládákba eljuttatott kiadványokban és weblapjában folytatta (nagy nyilvánosság előtt) tevékenységét. Az ügyészség tekintettel volt a gyanúsított büntetlen előéletére és beismerő vallomására, de szükségesnek tartotta a megrovás alkalmazását.

Információink szerint egy másik, hasonló ügyben ugyancsak érintett többed magával Nyúzó László Pál, amelyet egy civil szervezet kezdeményezett. Ez az ügy még folyamatban van.

Frissítés: Nyuzó László és társai tevékenységéről a Demokrata cikkezett legelőször – ez az írás innen tölthető le. A cégelnök nem régen ország-világ előtt járatta le falunkat, amiről pedig a Magyar Nemzet számolt be (letöltés innen).

Időközben Nyuzó László lemondott a cég elnöki posztjáról. Erről friss hírt itt talál az olvasó.

Fábry Szabolcs nyilatkozata:

“Mivel ma több helyről megkerestek, külön nem kívánok foglalkozni Nyúzó Lászlóval. Amit másoknak nyilatkoztam, azt itt is közzé teszem:

Nyilván ez egyfajta elégtétel, de ami még jelentősebb: úgy gondolom, ezzel az ügyészségi megrovással beigazolódott, hogy a 2011-es kampány hazugságokra, gyalázkodásra épült. Örülök, hogy a munkámat, egyházi szolgálataimat ért méltatlan becsületsértő kijelentések helyükre kerültek.

Arra a kérdésére, hogy kívánom-e polgári perben továbbvinni az ügyet, nem tudok jelenleg válaszolni. Erre még sokat kell aludnom. Egyfelől számomra az elmúlt egy-másfél évben is a falu fejlődése volt a legfontosabb, ezt igazolják a kezdeményezéseink: múzeum, kiállítás, házi segítségnyújtás, játszótér-építés és főtér fejlesztés. Egy továbbhúzódó ügy nem szolgálja a falu békéjét, nyugalmát.

Másfelől viszont a várhatóan nem vagyoni kártérítéssel záruló ügy, amit immáron büntetőügyi ügyészségi határozat erősít meg, kellő elrettentő erő lehet ahhoz, hogy a jövőben ne lehessen gyűlöletre, uszításra építeni helyhatósági kampányt. Sajnos elnézve a világhálón naponta megjelenő és napilapban megírt rasszista és otromba káromkodásokat, kirohanásokat, talán egy pénzbírság leállítaná azokat is. Egy biztos, ha kártérítésért folyamodok is, nem magamért fogom tenni: a kártérítés összegét biztosan felajánlom gyermektábor javára. Az egész hercehurca ugyanis ezen területen okozta a legnagyobb kárt.”

NVMA

Korábbi KIEMELT TÉMA cikkeink:

Országos napilap cikkezett a falu cégelnökének lejárató magatartásáról

Önkormányzati adósság-elengedés – vagy Vázsonyban még sem?

Elbukott az önkormányzat óvodapályázata

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

 

Címkék: , , , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Ügyészségi megrovás: Nyúzó László becsületsértés vétségét követte el a 2011-es kampányban” bejegyzésre

  1. […] elmarasztalta a Veszprémi Ügyészség becsületsértés vétsége miatt, amelyről pedig itt számoltunk be. Nyuzó László december 10-én bejelentette lemondását az alábbi […]