2020. március 29., Auguszta

Eljárás az okmányiroda dolgozói ellen – és egy bőbeszédű nagyvázsonyi nyilatkozat

VIDEÓVAL

Bilincsben vitték el a veszprémi okmányiroda vezetőjét és az ügyintéző nőket, hivatali visszaélés és okirat-hamisítás ellenük a vád. A bezárt hivatal előtt egyik nagyvázsonyi ügyfél is nyilatkozott.

A veszprémi okmányirodában dolgozó nyolc ügyintéző nőnek és főnöküknek, az irodavezetőnek már arra sem maradt idejük, hogy bekapcsolják a számítógépüket. A rendőrök bilincsei kattantak, és azt is közölték velük, készüljenek fel, hosszú kihallgatás vár rájuk. Egy vállalkozót és annak két alkalmazottját is bevitték a rendőrségre. Az okmányiroda munkatársai a gyanú szerint még 2010-ben segítettek egy vállalkozónak autók átírásában, a férfi munkaidőn túl ment és több tucat autó ügyét intézte. Kisebb szivességekkel és ajándékokkal viszonozta, hogy csaltak neki az ügyintézők.

A gyanúsítottak novemberben álltak először bíróság elé. A vád szerint az okmányiroda dolgozói hivatali visszaélést követtek el, és okiratokat hamisítottak.

A bezárt okmányiroda előtt várakozók közül egy nagyvázsonyi fiatalember is nyilatkozott, két szóval intézve el az ügy kommentárját…

veol.hu

Címkék: ,

Hozzászólás nem engedélyezett.