2020. julius 7., Appolónia

A vázsonyi főteret átadó Csizmadia László vette át az idei Polgári Magyarországért-díjat

VIDEÓVAL

A Békemenet kapta idén a Polgári Magyarországért Díjat. A pénteki átadási ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke a rendszerváltás története egyik legfontosabb mozgalmának, történelmi fordulópontnak nevezte a Békemenetet, amely – mint mondta – idén januárban megvédte Magyarország megújításának programját, a nemzet szuverenitását és a demokráciát. A díjat a szervezők nevében Csizmadia László vette át, aki többször volt a helyi civilek vendége Nagyvázsonyban is.

A Békemenettel a polgári Magyarország meg tudta védeni kormányát, az egész országot és a demokráciát, azt az elvet, hogy „a nép akaratát nem írhatják felül magukat felvilágosult médiaértelmiséginek gondoló zsoldosok, és nem írhatják felül az üzleti hasznot az egyetlen értéknek gondoló oligarchák sem” – mondta a házelnök. Hozzátette, a Békemenetnek köszönhető, hogy „tovább tudtunk harcolni és tovább tudtunk dolgozni Magyarországért”.

Meghatottság nélkül nem lehetett részt venni benne

Jókai Anna író úgy fogalmazott, a Békemenetnek olyan volt az aurája, hogy meghatottság nélkül nem lehetett részt venni benne, az eseményt a méltóságteljes nyugalom jellemezte. A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma a polgári szerveződések összefogásáért, a hazai és határon túli honfitársak és a nemzetközi támogatók aktivizálásáért, a magyar polgári szerveződések megerősítéséért, a hazai, a határon túli magyarok és Magyarország külföldi barátainak összefogásáért, a nemzeti önrendelkezés és az emberi méltóság melletti kiállásért, Magyarország és a magyar kormány jó hírének védelmezéséért ítélte oda a díjat a Békemenetnek.

A díjjal járó pénzjutalmat a Békemenet szervezői jótékony célra ajánlották fel

A Békemenet a népfelség intézménye

Egész Európában egyedülálló, új jelenség volt a Békemenet, „400 ezer csendes, derűs polgár szolidáris kiállása a közjó mellett a nemzet szuverenitásának megőrzése érdekében, megvédve a magyar miniszterelnököt” – mondta beszédében Csizmadia László (felső képünkön), a Civil Összefogás elnöke, aki a népfelség intézményének nevezte a menetet, résztvevőit pedig a civil kurázsi letéteményeseinek.

A rendezvényre hivatalos volt a nagyvázsonyi Pontes Alapítvány, mint a Civil Összefogás helyi civil partnere. Csizmadia László, aki a Békement nevében vette át a díjat, korábban a nagyvázsonyi főtér-megújításkor és az azt követő Várpanoráma Klubesten volt a helyi polgári civilek vendége.

A rendezvényről készült videó-összeállítás itt tekinthető meg.

MNO – fy

 

További cikk fényképgalériával itt

 

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.