2020. augusztus 7., Ibolya

Huth Gergely és Pozsonyi Ádám voltak a klubvendégek

A viharos szél, havazás, komoly hóhelyzet dacára megérkeztek a Várpanoráma Klub vendégei, Huth Gergely újságíró-műsorvezető és Pozsonyi Ádám író, publicista.

Kis késéssel kezdődött meg a legutóbbi Várpanoráma Klub, ahol először Pozsonyi Ádám új kötetének bemutatására került sor. A Keskeny Károly élete és kora c. novellagyűjteményből 3 kis novellát olvasott fel a szerző. Az úgynevezett haladással, a félreértelmezett, elidegenedést hozó “modern” világgal hadban álló főszereplő, Keskeny több “kárákterből” gyúrt személy, ahogy a novellák többi szereplői mögött is sokszor valós figurák, hús-vér emberek húzódnak meg.

Várpanoráma-kiskapu: a havazás dacára megérkeztek a vendégek

Ezt követően a modern világ hozta bizonytalanság, létbizonytalanság, közbiztonság-hiányról, az elmúlt napok főbb témáiról (Bayer-cikk, FIFA-döntés stb.) volt szó, ahol Huth Gergely több cikkrészletet is felolvasott. Abban megegyeztek a résztvevők, hallgatók egyaránt, hogy attól, hogy nem beszélünk vagy tilos beszélni jelenségekről, attól azok még léteznek és a “polkorrekt” hallgatás miatt előbb-utóbb komoly feszültséget fognak okozni.

A hozzászólásokból kiderült, hogy a legtöbben úgy gondolják, bár követ el hibákat a kormány, nyilvánvalóak az eredmények is: gázárcsökkentés, minimálbér-emelés, közmunkaprogram, közmunkás-béremelés, családtámogatások. És abban is, a körvonalazódó ellenzék figurái, vezérei miatt hiteltelenek, hiszen ők okozták Magyarország csődjét, eladósodását, az emberek nyomorba döntését 2002-2010 között.

Az estre sokan nem tudtak a hó miatt eljönni, Veszprémből, Badacsonytördemicről is visszafordult egy-egy társaság személyautója, de a hangulat így is remek volt. Az előadások idővel  kötetlen beszélgetésbe torkoltak illetve 8-10 fő könyvet is vásárolt a szerzőtől.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.