2019. február 19., Zsuzsanna

Szemétdíj-csökkentés tavasszal

Tavasszal jelenthetik be a szemétdíj-csökkentést, amely a tízszázalékos rezsicsökkentési akció része – tudta meg a Magyar Hírlap. A rendszerváltás óta először kormányprogram a rezsidíjak visszaszorítása.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, januártól csökkennek a gázárak és az elektromos áram díjai. Ezt törvényben garantálja a kormány illetve egy törvénymódosítás-tervezetnek köszönhetően a szolgáltatók kötelesek lesznek a számlarészletező levélben is feltüntetni a csökkentés mértékét. A rendszerváltás óta először történik meg, hogy egy kormány rezsicsökkentést visz végbe. Ennek következő lépcsője a tavaszi szemétdíj-mérséklés lesz, ugyancsak 10%-os mértékben – írja Pindroch Tamás a Magyar Hírlap (MH) napilapban.

Az ellenzéki gyűlöletkampánnyal szemben az információk szerint a kormányoldal arra törekszik, hogy a szavazók mindennapi életkörülményeit javítsák. Ennek része a foglalkoztatás-növekedés, az inflációcsökkentés, a munkahelyvédelmi akcióterv, a nyugdíjemelés és a minimálbér-emelés is. Az MH forrásai szerint még ebben az évben javulhatnak a közszférában dolgozók életkörülményei, megindulhat a tanárok bérrendezése, béremelése és a szemétdíjak törvényben előírt csökkentése is.

NVMA – MH

Címkék: , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.