2020. julius 10., Amália

Szőlőtermesztő képzés Nagyvázsonyban

Szőlőtermesztő képzés indult a TKKI veszprémi bázisán. A képzés keretében a mencshelyi Halom-hegyen és Nagyvázsonyban is folyik a gyakorlati oktatás.

A TKKI 2012-ben indította el a falusi jellegű képzéseket. A jelentkezők a munkaügyi központon keresztül juthattak be az egy éves tanfolyamokra, amelynek során szőlőtermesztő, falusi turizmus-panziós és idén várhatóan a haszonállat-gondozó képzéseken szerezhetnek államilag elismert szaktudást. A képzésekben több nagyvázsonyi szakember is közreműködik, László Botond, a helyi mezőgazdasági kft. agronómusa növénytermesztést, biológiát, míg ifj. Isó László agrármérnök szőlőtermesztéssel kapcsolatos ismereteket oktat a hallgatóknak. A képzéseket Fábry Szabolcs, a TKKI veszprémi képviselője szervezi.

A gyakorlati képzésre Nagyvázsony térségében kerül sor, az oktatás kiemelt bázisa a Halom-hegyi Isó-pince és a hozzá tartozó birtokok, de a kedvezőtlen időjárási körülmények között a helyi református parókia biztosít oktatási helyszínt (itt a szerszámok kezelésével, a vegyszerek kezelésével és egyéb, teremben elsajátítható gyakorlati tudnivalókkal ismerkednek a képzés résztvevői).

Kispál Tibor

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.