2020. junius 2., Kármen, Anita

Vázsonyi fiúval védte meg Koreában aranyérmét a magyar padlóhoki-csapat

Videóval

A magyar padlóhoki-válogatott végig izgalmas csatában, kemény küzdelemben, 2-0-ás győzelmet aratott Jamaica felett a legerősebb divízió döntőjében, ezzel pedig megvédte a 2009-es idahói játékokon szerzett aranyérmét. A csapat tagja a nagyvázsonyi Szigeti Balázs is!

A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a 18 éves, és annál idősebb értelmi sérült emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban – olvasható a szakportálon.

Az aranyérmes Szigeti Balázs szerettei körében (fb)

A Speciális Olimpia alapelve azon a meggyőződésen nyugszik, hogy az értelmi sérült emberek is képesek – megfelelő segítséggel – tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket – a munkában, az emberi kapcsolatokban, a szabadidős tevékenységekben, így a sportban is.

A finálé izgalmait szinte az egész magyar delegáció átélhette, hiszen a sportolók és edzők többsége kiment szurkolni a csarnokba, ahol folyamatosan zúgott a “Hajrá Magyarok!” Padlóhokisaink tehát aranyérmet vehettek át az eredményhirdetésen.

Padlóhoki-gólöröm

A csapatban több Veszprém megyei fiú küzdött a sikerért, köztük az ajkai különítmény, a helyi Speciális Középiskola jelenlegi és volt tanulói. Az egyik csapatvezető pedig az a Gulyás Lajos, aki hosszú évek óta az ajkai intézményben vezeti a padlóhoki edzéseket. Az ajkai “különítmény” névsora: Berkes László, Szigeti Balázs, Varga Csaba, Török Bálint, Pelikán Barnabás. Pontosabban, ők az ajkai iskola különítménye, köztük a nagyvázsonyi fiú, Szigeti Balázs.

Gratulálunk a csapat minden tagjának és természetesen a nagyvázsonyi legénynek!

nvma – Miklóssy – www.jegkorongblog.hu

A videón éppen az oroszokkal meccselnek a magyar padlóhokisok (2009-es játékok):

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.