2020. julius 9., Lukrécia

“Gondolkoztam, hogy bejelentést teszek a jegyző ellen…”

KIEMELT TÉMA

Hónapok óta várja a hivatalos választ levélírónk, aki Veszprém megyéből pályázott a vár ügyvezetői állására. Annak ellenére, hogy telefonon is megígérték neki, nem kapott értesítést az elbírálásról. Az internetről tudta meg, hogy nem ő lett a nyertes. Mint kiderült, nem ő egyedül…

Gondoltuk, írunk a farsangról, a lovasokról, a sakálokról – kellemes kis tél végi témákról. Azonban postaládánkban újabb anyaggal találkoztunk. Ismét a nagyvázsonyi eljárásrend egyik “remekét” ismerhetjük meg.

Levelet hozott a posta…

“Tisztelt Szerkesztők! Jómagam is pályáztam az ügyvezetői állásra, de mai napig semmiféle visszajelzést (akár negatív, akár pozitív) nem kaptam az Önkormányzattől. A honlapon láttam csak, hogy 11-én döntenek majd. Nyilván többen pályáztak, de annyit mindenki megérdemel, hogy visszajelzést kapjon. Illetve: kik és hogyan döntötték el, hogy kiket hívnak be a személyes meghallgatásra? (Mellékelten küldöm az általam beadott anyagot.) Üdvözlettel: M.M.”
(levélírónk kérte, hogy csak monogramját ismerjék meg a cikk olvasói.)

2011 tavasza: az első tapasztalatok

Honlapunk egyik önkéntese találkozott M.M-mel, aki elmondta, hogy jelenleg is felelős, vezető beosztásban dolgozik, de komoly szakmai kihívásnak érezte nem kis tapasztalattal a háta mögött a nagyvázsonyi Kinizsi Várat üzemeltető non-profit kft. igazgatói állásának pályázatát. Ezért úgy döntött 2011-ben, az első és 2012-ben, a második meghirdetett pályázatnál, hogy beadja anyagát.
– Első alkalommal személyesen mentem el Fábry Szabolcshoz, a település akkori polgármesteréhez, aki engem is (és később megtudtam, másokat is) készségesen fogadott, meghallgatta az elképzeléseimet. Polgármester úr rendkívül korrekten tájékoztatott arról is, hogy több lépcsőben képzeli el a nyertes kiválasztását. Először a szakmai szervezetek véleményét (örökségvédelmi hivatal, tulajdonos MNV zrt – a szerk.)  kéri ki a pályázók anyagáról és az írásos szakmai véleményekkel együtt teszi le a pályázatokat a helyi képviselő-testület asztalára. Azt is elmondta, hogy a szakértői véleményeket a falu közvéleményével is megismerteti (mint megtudtuk, név nélkül, de valóban kint voltak a szakértői értékelések a falu hirdetőin). Megdöbbentem pozitív értelemben, mert ez egy nagyon körültekintő és nyílt pályáztatási gyakorlat. Gondoltam, Nagyvázsonyban ritka, becsületes eljárásban lesz részem – fogalmazott levélírónk.

Vigh-Krupla Orsolya polgármester. Több várpályázót válaszra sem méltatott

Végül, a falu új vezetésétől ebben már nem részesült. Elmondta, hogy hallott a településen történt időközi választásról és annak eredményéről. Gondolta azonban, hogy ettől még nem fog változni az eljárási rend. Csalódnia kellett. No, nem azért, mert nem ő nyert, ez benne van minden pályázat “paklijában”, hanem azért, mert az első pályázat sajátos eljárásáról és a végső győztes személyéről ő is csak interneten értesült. Olvasta egy honlapon.

2012: válaszra sem méltatták

Akkor, 2011-ben talán az új vezetésű önkormányzat zavarának tudta be ezt a nem szokványos eljárást. Még inkább meglepődött azonban a pályázó akkor, amikor 2012 őszén meghallotta az első pályázat nyertesének, Barabás Borbálának idő előtti távozását és újra meglátta az igazgatói pályázat kiírását.
– Újra beadtam pályázatomat és vártam – fogalmaz levélírónk. Egy idő után felhívtam a körjegyzőséget, ahol beszéltem Henn Ferencnével. Ő megnyugtatott, hogy minden pályázót – megjegyzem, ahogy kell – írásban értesítenek ki. Ez nem történt meg. Mai napig nem kaptam sem értesítést a személyes meghallgatásokról, így azokon részt sem vehettem, sem a pályázat elbírálásának menetéről, eredményéről. Megvallom, sokáig gondolkoztam azon, hogy bejelentést teszek az önkormányzat gyakorlatával illetve a jegyzővel szemben… (akit már egyszer figyelmeztetett a hatóság – a szerk.).

A falu hírnevéről

Honlapunkhoz is érkezett panasz a 2012-es eljárást illetően, a  Vígh-Krupla Orsolya által vezetett önkormányzat pályázati eljárásáról – a témával mi is foglalkoztunk október 8-i cikkünkben. Szerkesztőségünk ennek az új levélnek is utánajárt. Megtudtuk, többen jártak hasonló cipőben megye- illetve országszerte a pályázók közül. Nyilván, ők nem fogják Nagyvázsony hírnevét jó értelemben öregbíteni. Pedig csak oda kellene figyelni. Rájuk, és a szabályokra.
Gömöry – Gere
Korábbi kiemelt témáink:

Újabb pályázatelutasítás

Brutális hitel másfél év alatt

Ügyészségi elégtétel: becsületsértő volt a 2011-es kampány

2011-es időközi kampány: Nyuzó László ügyészségi megrovást kapott

Országos napilap cikkezett a falu cégelnökének lejárató magatartásáról

Önkormányzati adósság-elengedés – vagy Vázsonyban még sem?

Elbukott az önkormányzat óvodapályázata

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

Címkék: , , , , , ,

2 hozzászólás a(z) ““Gondolkoztam, hogy bejelentést teszek a jegyző ellen…”” bejegyzésre

  1. […] A jegyző is ígérte, mégsem értesítettek – pályázatkezelés Nagyvázsonyban Távozott az iskola két volt vezetője […]

  2. […] A jegyző is ígérte, mégsem értesítettek – pályázatkezelés Nagyvázsonyban Távozott az iskola két volt vezetője […]