2020. március 29., Auguszta

Benigna tündérei a győztesek

VIDEÓVAL

Tavalyi évben is szép sikert értek el a Kinizsi Iskola Mesevetélkedőre jelentkező csapatai, idén is jól indult a “versenyévad”. Öt csapatunkból három csapat jutott tovább a megyei elődöntő következő, negyedik fordulójába.

Még sokan emlékeznek a megyei és országos sikerre – és úgy tűnik, a “mesés” csapatok idén is szolgáltatnak jó híreket.

2013. február 25-én tartották a Heted7határon hétmérföldes csizmában elnevezésű Mesevetélkedő 3. fordulóját a Veszprém Megyei Könyvtárban. Iskolánkat a Dörmögők (2. osztály), a Bajos csajok, a Nyertes 4-es (3. osztály) és a Benigna tündérei (4. osztály) nevű csapatok képviselték. Most 12 meséből kellett felkészülni, amit Rita néni, Bea néni és Ildikó néni változatos és minden részletre kiterjedő feladatai segítettek. A verseny napján csapataink izgalommal ültek be a könyvtár termébe. Ellenfeleink: 6 csapat Várpalotáról, 2 Csajágról érkezett. Nagy volt a tét, a 12 csapat közül csak 6 juthat a 4. fordulóba.

A feladatok között voltak régi ismerősök: igaz-hamis, villámkérdés, kérdésre válaszadás, keresztrejtvény. Újakat is találtak ki a szervezők: növények a mesékben, titkosírás Gárdonyi Géza-módra. A gyerekek lelkesen dolgoztak. A kitartó munka eredményre vezetett: a Benigna tündérei (I. hely – fotó), a Bajos csajok (III. hely) és a Dörmögõk (IV.hely) bejutottak a 4. fordulóba. Erre a fordulóra 16 mesével kell készülniük a gyerekeknek, s valamelyikhez illusztrációt is kell készíteniük. Ezt külön értékelik és a veszprémi könyvtárban egy évig kiállítják a rajzokat.”

Magasi Józsefné

forrás, fotó: www.kinizsi-nagyvazsony.sulinet.hu

Lábjegyzet: Benigna Magyar Balázs lánya, Kinizsi (3 férjet “elfogyasztó”) felesége volt. Tündérei is ügyesek…

VIDEÓ – A Benigna tündérei tavaly is ügyeskedtek:

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.