2020. julius 9., Lukrécia

Liszka néni köszöntése

A község legidősebb polgárát köszöntötték fel a napokban Nagyvázsonyban. Liszka néni 98 éves, ma már csak bottal jár, viszont elméje friss, szívesen mesél. Szerettei mellett a Pontes Alapítvány szervezte házi segítségnyújtó is naponta látogatja és segít a mindennapokban.

A település részéről Vigh-Krupla Orsolya polgármester, Henn János alpolgármester és Henn Ferencné körjegyző is felköszöntötte Lepold Erzsébet Liszka nénit, aki nem rég töltötte be 98. életévét. A település legidősebb polgára még az Osztrák-Magyar Monarchiában látta meg a világot, átélt két háborút, egy forradalmat, egy rendszerváltást.

Liszka néni szellemileg teljesen friss, különösen a régi dolgokról beszél szívesen, hiszen azokra sokkal jobban emlékszik. Szerettei, négy gyermeke, négy unokája, de négy dédunokája is szépen látogatják őt, de Liszka néninek lehetősége van naponta elbeszélgetni az őt látogató házi segítségnyújtóval is. A Református Egyház keretében létrejött szolgáltatást a Pontes Alapítvány egy esztendeje indította útjára a községben, a gondozók közel 70 időst látogatnak  napi szinten a térségben. A házi segítségnyújtók közül délelőttönként Kálmán József látogatja nagy szeretettel Noszlopi Jánosné, Lepold Erszébetet, és segít a ház körüli teendőkben. Ilyenkor mindig jut idő beszélgetésre, régi történetek felelevenítésére is.

Isten éltesse Liszka nénit!

NVMA, fotóforrás: veol.hu

Köszöntő idősek napjára

(Abaújszántó, plébániahonlap)

Köszöntünk most minden időset, ki élhet
Ebben a helységben, csendes békességben
Adjon nekik az Úr nagyon szép öregkort,
Hozzá jó egészséget, mert ez csak úgy jó. 

Mondják el, hogy mily sokat dolgoztak,
Drága gyermekükért mennyit fáradoztak.
De mondani sem kell, mert dolgos két kezük
Elárulja azt, hogy nem ültek tétlenül.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.