2020. augusztus 7., Ibolya

Vidékfejlesztési iroda nyílik Nagyvázsonyban

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) épületében tartott konferencia keretében mutatták be ma a Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat (MNVH) megyei referenseit. Köztük a Veszprém megyei iroda vezetőjét, Fábry Szabolcsot.

A vidékfejlesztés nem csak gazdaságfejlesztés, hanem a vállalkozások támogatása mellett közösségfejlesztés, szervezetfejlesztés, termelők, helyi értékek támogatása – hangsúlyozta V. Németh Zsolt államtitkár előadásában. A mai napon tartottak IKSZT-konferenciát, ahol az Integrált Közösségi Szolgáltató Terek munkatársai, fenntartói hallhattak előadásokat az IKSZT-k jövőjét illetően. A konferencia második felében mutatták be a minisztérium vidékstratégiájáért, vidékfejlesztési politikájáért felelős MNVH megyei hálózatának munkatársait is.

Fábry Szabolcs: a Nagyvázsonyban megnyíló iroda közel hozza a lehetőségeket

– Mivel az MNVH nevében nyilatkozni nincs felhatalmazásom, csak mint nagyvázsonyi polgár fejtem ki véleményemet – fogalmazott a konferencia után Fábry Szabolcs, a Veszprém megyei iroda képviselője. A feladat megyei szintű, de ezzel együtt a hamarosan Nagyvázsonyban megnyíló iroda egészen közel hozza a támogatási lehetőségeket, információkat a helyi civileknek, gazdálkodóknak, vállalkozóknak, aminek természetesen nagyon örülök.

Mint az az MNVH honlapjáról kiderül, az iroda feladatai közé tartozik majd a vidékfejlesztési törekvések megyei képviseletén túl a VM-nél megpályázott és támogatási forrásokat kapott IKSZT-k munkájának támogatása, az elnyert pályázataik és működésük monitoringja, ellenőrzése, a megyei sajtókapcsolatok ápolása, szakmai programok szervezése, vezetése és a 2014-2020-as Európai Uniós vidékfejlesztési támogatások előkészítésében való közreműködés (LEADER és egyéb vidékfejlesztési pályázati keretek). Az MNVH-irodák megyéjükben támogatják az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, a projektötletek benyújtásához információs segítséget nyújtanak a lehetséges partnereknek, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a támogatást nyert projektötletek megvalósulását, a megvalósultakról adatbázist készítenek, és jó gyakorlatokat gyűjtenek. Megyei szinten továbbépítik és hálózatosítják az MNVH programjait.

Mihályi Márta

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás a(z) “Vidékfejlesztési iroda nyílik Nagyvázsonyban” bejegyzésre

  1. […] az a legutóbbi minisztériumi konferencián (lapunk is tudósított róla) világossá vált, az IKSZT-k attól integrált közösségi szolgáltató terek, hogy […]