2019. december 11., Árpád

A Fekete Sereg Latin-amerikai vendégei Tagyonban

A Balaton.vehir.hu hírportál fényképes írásában számolt be a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület tagyoni programjáról, ahol a civil szervezet latin-amerikai partnerei is jelen voltak.

Hat latin-amerikai és európai ország önkéntesei és ifjúságsegítői találkoztak a Veszprém megyei Tagyonban, hogy egy nyolc napos képzésen vitassák meg az ifjúságsegítői munkát, valamint a fiatalok munkaerő piaci integrációjának kihívásait az óceánon innen és túl. A rendezvényt a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület szervezte a Balaton-felvidéki kis faluban.

A bolíviai, argentin, uruguayi, spanyol, angol és magyar résztvevők a magyarországi találkozó után majd 12 tanulmányút keretében ismerkedhetnek meg a partnerszervezetnél végzett ifjúsági munkával. Ezután Montevideóban (Uruguay fővárosa) egy nemzetközi szemináriumon összegzik a látottakat, és a program végén Ciudad del Estében (Paraguay) egy értékelő találkozóval zárul a program. A Fiatalok Lendületben Program keretében életre hívott, „Az Óceán elválaszt – az ifjúság összeköt” program hat ország civil szervezeteinek és ifjúságsegítőinek egy olyan fóruma, melynek célja elsősorban a vidéki, hátrányos helyzetű, kisebbségekhez esetleg őslakos közösségekhez tartozó fiatalok képzése.

Teljes cikk a hírportál oldalán olvasható, ha ide kattint.

Fotó, cikk: Beke G. László

Balaton.vehir.hu

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.