2020. március 30., Zalán

BREAKING! Apu újra kivitelezhet…,

KIEMELT TÉMÁNK

… ha nyer a legújabb pályázati ötlet: ki gondolná, egy napelemes projekt… A testületen annak ellenére átment, hogy Henn János alpolgármester az útjavításokat finanszírozná inkább, így ő kezdetben nem támogatta az elképzelést. És nagyon meglepődött…

Micsoda véletlenek, micsoda telefonok…

Rendhagyó testületi ülés Nagyvázsonyban. Így könnyen elérhető, hogy lakossági résztvevő ne nagyon tévedjen oda, hogy észre vegye: nagyon kilóg a napelemes lóláb. Merthogy egy újabb ilyen BM-pályázat beadásának megszavaztatására készül Vigh-Krupla Orsolya polgármester-asszony(felső képen). Csakhogy nem biztos, hogy meglesz a szükséges 4 igen… Merthogy Husvéth képviselő külföldön van és Wágenhofferné Ágnes képviselő-asszony is az ülés napján jön haza. De valahogy nincs idő egy napot várni, hogy Wágenhofferné jelen lehessen az ülésen. Nehogy megakadjon a gépezet…

2010: Kinizsi Kör. Matolcsy György mellett Krupla Bertalan, mint meghívott. Itt az egész közösség gyarapodásáról volt szó

Jelen volt viszont Felföldi Zoltán, amin nagyon meglepődtem – mondja az alpolgármester – hiszen lassan egy éve nem láttuk őt a testületi munkában. Ami legalább ennyire meglepő volt, és szintén példa nélküli, hogy polgármester asszony az ülés előtti este felhívott. Az iránt érdeklődött, hogy miként fogok szavazni. Elmondtam neki, hogy nem támogatom a napelemezést, erre másnap jelen volt Felföldi képviselő társam, így hiába szavaztam nemmel, megszavazták a pályázatot.

Henn János: az utak fontosabbak lennének most (mint a Krupla-projekt…)

Arra a kérdésre, hogy Henn János alpolgármester miért ódzkodott a napelemektől, azt a logikus választ kaptuk, hogy alpolgármester úr fontosabbnak tartja, hogy az utakat legalább kátyúzzák Nagyvázsonyban illetve, ha már az állam átvállalta az adósságot, nem árt, ha van a községnek tartalékja is.

De nem csak Felföldi képviselő “váratlan felbukkanása” volt az egyetlen váratlan meglepetés ezen a testületi ülésen. A napelemes pályázat beadásához árajánlat is szükséges. Mit ad Isten, az egyetlen árajánlatot (közel 12 millió forintról) az előterjesztés szerint a Krupla bt. adta – polgármester asszony apukájának aláírásával.

A Pontes alapítvány nem nyereségre hajtott egy-egy pályázatánál. A fejlesztés a faluban maradt

Sajátos Pontes-fóbia

Úgy tudjuk, hogy azoknak, akik a sajátos Krupla polgármester – Krupla Bt. együttműködést felemlegetik, azoknak a polgármester asszony azzal érvel, hogy a “Pontes is sokat csinált a faluban…”

– Fábryné dr. Takács Tímea, a Pontes alapítvány elnöke erre elmondta nekünk: a kettő összehasonlíthatatlan. Egyfelől azért, mert az alapítvány non-profit szervezet, ellenben egy bété-vel, ami profitorientált vállalkozás. Az alapítványnak minden költségét közhasznú célra kell fordítania, míg egy vállalkozás nyereséget termel magának. Az alapítvány, amit pályázott, azt a falu gyarapodása érdekében tette (játszóterek, főtér, rendezvények), a pályázatokon nem hogy nyeresége nincs (mint egy bétének), hanem azzal költségei, kiadásai vannak. Az alapítványunk egyébként csak akkor pályázott közterületekre, ha arra nagyobb eséllyel, referenciával indulhatott, mint az önkormányzat vagy más, helyi civil szervezet. Egyébiránt nem is értem az ilyen kicsinyes megközelítést, hiszen bármelyik civil szervezet indulhat eu-s pályázatokon és ha nyer, azzal a község gyarapodik – fogalmazott Fábryné.

Utánajártunk: az alapítvány mindenesetre – bár megtehetné – olyat nem tett, hogy családtagot kérjen fel kivitelezésre. Ez még akár nem is lenne jogszabály-ellenes, de etikus sem. Arról, hogy egy önkormányzat vezetője aputól kér árajánlatot, már más lapra tartozik… De erről majd később.

NVMA

KORÁBBI KIEMELT TÉMÁINK

Ilyen még nem volt: kölcsönnel indítja a szezont a vár

Tatabányai panellakásba bejelentett pályázatíró cég a nagyvázsonyi önkormányzat megbízottja

Elmaradt lovasfarsang – lóvá tett turisták és Megvan a felelős is

A jegyző is ígérte, mégsem értesítettek – pályázatkezelés Nagyvázsonyban

Újabb pályázatelutasítás

Brutális hitel másfél év alatt

Ügyészségi elégtétel: becsületsértő volt a 2011-es kampány

2011-es időközi kampány: Nyuzó László ügyészségi megrovást kapott

Országos napilap cikkezett a falu cégelnökének lejárató magatartásáról

Önkormányzati adósság-elengedés – vagy Vázsonyban még sem?

Elbukott az önkormányzat óvodapályázata

Lélekemelő lovasfelvonulás, emlékműátadás

Várvezető választás – sajátos titkolózás

Három oldal ingyenreklám – simán cáfolható csúsztatások a falu újságjában

Lóvá tett képviselők

Lemondott a vár vezetője

Nem először hibázó körjegyző: A német kisebbségi önkormányzat megszünése

4,5 milliós veszteséget termelő vár

Hatósági figyelmeztetést kapott a körjegyző

29 milliós veszteség, kontra…

Nem nyert a Kertalja u-i felújítás-pályázat, de 1,8 millióba került

Súlyos milliók marketingre

Füreden folytatja a Dumaszínház – elvesztette településünk legjelentősebb fesztiválját

Várügy: az önkormányzat a drágább megoldást választotta, nem kellett a helyi jelölt

Két nyílt képviselő nyílt levele

Hova folytak a százezrek? (Demokrata-cikk)

Címkék: , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás a(z) “BREAKING! Apu újra kivitelezhet…,” bejegyzésre

  1. […] Apu újra kivitelezhet: napelemes projekt útjavítás-pályázat helyett […]

  2. […] Apu újra kivitelezhet: napelemes projekt útjavítás-pályázat helyett […]