2020. május 28., Emil, Csanád

“Holló újság” – avagy a plébánián otthonra lelt közösség hírei

A nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület számos nemzetközi ifjúsági program gazdája. Hírlevelükben rendszeresen beszámolnak munkájukról.

A Fekete Sereg 1997-ben alakult meg és az elmúlt több, mint másfél évtizedes tevékenységük során a nemzetközi ifjúsági programokban Magyarországon is egyedülálló munkájuk. Partnereik vannak Erdélyből, Dél-Európából, de a tengeren túlról is: Dél-Amerikából, Közel-Keletről hoznak-visznek ifjúsági önkénteseket, erdélyi magyarok, litván, török, francia fiatalok tevékenykednek Nagyvázsonyban. A civil szervezetnek köszönhető, hogy több nagyvázsonyi fiatal eljutott hosszabb-rövidebb időre ifjúsági önkéntes munkára a világ legkülönbözőbb pontjaira.

A szervezet helyben is aktív. Miután néhány hónappal ezelőtt nem kapták meg (bár fizettek volna érte – cikk erről itt) az üresen álló önkormányzati ingatlant használatra (a volt ún. Kisiskolát) és az IKSZT-ből kiszorultak helyi, hátrányos helyzetű fiatalok, a Római Katolikus Plébánia épületében alakították ki központjukat, ahol Teleházat is üzemeltet a közösség. Emellett minden év tavaszán önkéntesek tucatjaival takarítják ki a falu patakpartját is.

Legújabb hírlevelük, a Holló Hírek letölthető itt: hírlevél-április2013(1)

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.