2020. május 28., Emil, Csanád

Drámai fordulat: utolsó percben kiesett a Kinizsi

vicces VIDEÓVAL

A Barcelona (4:0-ra nyert a B. München) és a Reál Madrid is simán kikapott (4:1-re nyert a B. Dortmund) Németországban BL-elődöntőkön, a Videoton pedig hazai pályán a Liga-kupa döntőjében kapott alapos hideg zuhanyt (Fradi verte 5:1-re). De egyik mérkőzés sem volt olyan drámai küzdelem, mint a Nagyvázsony hazai veresége a Magyar Kupa-meccsen.

Már 2:0-ra is vezetett a vendég Balatonkenese (Megye II. osztályban játszó csapat), amikor a szünet előtt szépítettek a nagyvázsonyi fiúk Bertalan Róbert góljával. Így 1:2-vel mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után nem sokkal kiegyenlített a Nagyvázsony büntetőt követően. A 11-es még nem ment be, hiszen azt a kapus védte, de a kipattanót már bevágta Szokoli Ádám a keneseiek kapujába – miközben a Balaton-parti gárda védői lest (!) reklamáltak (ez azért minimum furcsa, hiszen a büntetőt hibázó Szokoli rajtolt a labdára és pofozta  a hálóba).

Ekkor, 2:2-vel továbbjutásra állt a Nagyvázsony, mivel döntetlen esetén automatikusan az alacsonyabb osztályban játszó csapat jut tovább a következő kupafordulóra, ahol NB-s csapatok várták volna a Kinizsit (Veszprém, Balatonfüred stb.). Sajnos azonban nem így történt. A játékvezető 3 perc hosszabbítást jelzett, melynek utolsó másodperceiben Kancsó és Nánási nem értették meg egymást a hazai csapat védelmében, egy ártalmatlannak tűnő szituációban. A labda a keneseiek csatára elé pattant, ifj. Horváth S. kapus pedig tehetetlenül nézte, ahogy a játékszer a hazai kapuba került. Ezzel a balszerencsés végkifejlettel kiesett a Magyar Kupából a Nagyvázsonyi Kinizsi. Kár.

fy

Nosztalgia-videó: a Dumaszínház részéről Rekop “mester” értékeli az utolsó Kinizsi-Dumaszínház meccset, a vázsonyi “El Classicot” (2011). Sajnos az utolsó mondatból nem lett semmi…:

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.