2020. május 28., Emil, Csanád

Gazdák, őstermelők figyelmébe: helyi termék bolt nyílik Veszprémben

Helyi termékek forgalmazását kezdik meg a Petőfi Színházzal szemben lévő Belvárosi Üzletházban, ahova bárki saját termékével csatlakozhat. Az üzlettulajdonosok a megyei falusi turisztikai szolgáltatásokat is népszerűsítik a boltban.

Az üzlet és bemutató terem, elsősorban a Veszprém megyei termelők termékeit kínálja. Jelenleg kézműves helyi élelmiszereket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, borokat, hidegen sajtolt olajokat, magvakat, gyümölcsleveket, mézeket, kézműves ajándéktárgyakat, öko háztartási tisztítószereket lehet vásárolni. A Termelői Bolt nemcsak folyamatosan bővülő választékkal várja a helyi tudatos vásárlókat, és az ide látogató ínyenc turistákat, hanem céljai között szerepel az is, hogy „kóstoló napok szervezésével” megismertesse a fogyasztókkal a termelőket, és termékeik előállításának történetét.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy tisztában vannak azzal a ténnyel, miszerint néhány saját termék forgalmazására boltot nyitni, működtetni nagyon költséges, és a termelés mellett nem is lenne ideje, a vásárlók kiszolgálására.

Legyen a beszállító partner!

Veszprémi Termelői Boltban helyet adnak termékeinek, kiszolgálják a vásárlókat, kezelik az előrendeléseket, és lebonyolítják az áru kiadását, így a termelő a termelés hatékonyságára, és a minőségre tud figyelni! Várják a kézműves mesterek által készített iparművészeti, kézműves termékeket, ajándéktárgyakat is.

Már több helyi terméket készítő vállalkozás csatlakozott a bolthoz - köztük a Zsusska termékek is

Jelentkezés feltétele:

  • minimum 50% saját      termelésű alapanyag felhasználásával, vagy helyi munkaerővel,      manufakturális üzemben készült „helyi termékeket”, várunk Veszprém megye      településeiről, közvetlenül a termelőtőt. (hiány termékek esetén a      környező megyék területéről is várunk beszállítókat)
  • folyamatos      árukészlet biztosítása
  • termeléshez      szükséges engedélyek, igazolások.

Jelentkezési adatok:

• vállalkozás (termelő)neve:
• elérhetősége (telefon, cím, email cím):
• értékesítendő termékek, termékcsoportok:
• kapcsolattartó személyek neve, elérhetősége:

A következő termékkörökben várunk beszállító partnereket:

Zöldségek-gyümölcsök, Aszalványok, Előrecsomagolt pékáruk, Sajtok, tejtermékek, Lekvárok, Mézek, Befőttek,, Savanyúságok
Tészták, Olajok, magvak, Édességek, Gyümölcslevek, üdítők, szörpök, Fűszerek, fűszernövények, Gyógynövényes készítmények, Pálinkák, Borok, és pezsgők, Kézműves termékek, Öko termékek, Bio termékek

Azoknak a beszállító partnereknek, akik saját web áruházat működtetnek, „helyi termék gyűjtőpont” szolgáltatást nyújtanak, így veszprémi vásárlóik szállítási költség nélkül boltunkban vehetik át a megrendelt termékeket. Május 1-től beszállító partnerek termékei megrendelhetők lesznek a Termelői Bolt web áruházában is ahol egyidejűleg több beszállítónk termékét is online kosárba tehetik, és a termékek kiszállítását a Termelői bolt bonyolítja le.

Falusi vendéglátást, agroturisztikai szolgáltatást nyújtó vállalkozások jelentkezését is várjuk, mert részükre egy kiállító sarkot alakítunk ki, ahol információs anyagaikat elhelyezhetik, ill. „kóstolóval egybekötött” tájékoztatókattarthatnak. A bolt alapítói többek között a Tündérsziget -ART Kft, Polgár Kertészet (Csikvánd), Gyógynövénytúrák Kft, Agrogreen – Ökofarm Kft, Zsuzsanna Pincészet Dörgicse, Zsusska Lekvár (Lang Zsuzsanna), Levendárium Kft, Greenman Kft helyi termékeket előállító illetv készítő vállalkozások.

Fekete-Tracz Gabriella

üzletvezető, 70/3986514, info@helyipiac.hu

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.