2019. december 11., Árpád

Szétzúzta a kamion a kerítést

Rosszul lett a sofőr és bedőlt a kerítés. Nem először döntött le kamion kerítést a Veszprém-Tapolca főút nagyvázsonyi belterületén. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár komoly mértékű. A Pannon média írása az esetről.

Rosszul lett egy kamionsofőr hétfőn reggel Nagyvázsony belterületén.  A negyven tonnás, kőzuzalékkal megrakott jármű lesodródott az útról az egyik családi ház kertjében kötött ki. Teljesen átszakította és darabokra törte a kőkerítést. A kamion a szomszédos ház falától alig egy centire állt meg. Másfél-két órán át helyszíneltek a rendőrök Nagyvázsonyban. A kamion sofőrjét a mentők kórházba szállították. Könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést.

Horváth László: nem tudom, érdemes-e újra építeni, ha újra ledönti egy kamion (Fotó: Pannonmédia)

Horváth László ingatlantulajdonos (károsult) a Pannon Hírcentrumnak azt mondta, hatalmas robajra lettek figyelmesek. Szinte biztosra vettek, hogy újra kerítésüket döntötte le valaki. Ugyanis már szinte rendszeresnek mondható a Kossuth utcában, hogy kamionok, teherautók landolnak a kertekben. Horváthék kerítését még nincs egy éve, hogy egy másik irányból közlekedő teherautó tönkretette. A férfi azt mondja, talán nem is érdemes megcsináltatni, úgyis megint összetöri valaki.

A szomszéd lakóháztól pár centire állt meg a kővel rakott nehézgépjármű. Fotó: Pannonmédia

A Nyírsped Kft. vezetője éppen ott jártunkkor érkezett, hogy elszállítsa az összetört kamiont. Azt mondta, első látásra is legalább fél millió forint lehet a kár, de annak örül, hogy a sofőrnek nem lett komolyabb baja – írja a Pannon Média Hírcentrum.

Mi pedig itt jegyezzük illetve kérdezzük meg: miért nem vasúton szállítják az uzsai követ az ország belseje felé, ha már nem a fizetős 8-ason, M7-esen vagy 71-esen közlekednek a nehézgépjárművek. Meg kell várni, amíg tragédia nem történik?

PMH

Címkék: , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.