2020. augusztus 15., Mária

Gazdákat vegzált a Veszprém megyei képviselő

Szívesen körbevezette volna mezőgazdasági telephelyén a birtokán betolakodóként fényképezgető Gőgös Zoltán Veszprém megyei szocialista országgyűlési képviselőt egy igrici gazdálkodó, ám a honatya eliszkolt, és a pár perccel későbbi rendőri igazoltatás során már tagadta, hogy besétált volna a földekre.

Hárman dolgoztak egy igrici mezőgazdasági telepen csütörtök délután, amikor arra lettek figyelmesek, hogy valaki besétált az üzemhez tartózó földekre és elkezdett fényképezgetni.

– Azt gondoltuk, már megint valami ellenőrzés zajlik, mert az utóbbi hetekben több hivatalnok is járt nálunk, így abbahagytam a munkát, s elindultam a fotós felé, hogy üdvözöljem – mesélte a Magyar Nemzetnek Pásztor István családi gazdálkodó. Mint mondta, az idegen azonban amint észrevette közeledtét, sarkon fordult, és sietve elindult autója felé. „Beugrott egy szürke Mercedesbe, majd az őt kísérő kisebb kék személyautóval együtt csikorgó gumikerekekkel elhajtottak” – folytatta filmekbe illő történetét a gazda.

ÁVH-sok vegzálnak az 50-es évek elején kuláklistára tett gazdákat. Gőgös magatartása a legrosszabb időket ídézi fel

A gazdák azonban beérték az M3-ason, egy dugóban a behatolókat, s szerencséjükre egy rendőrautó is előkerült, amelyhez azonnal odamentek, s felvázolva a történeket kérték a hatóság embereit, hogy állítsák félre a két autót és igazoltassák a benne ülőket. Ekkor pattant ki a Merciből egy úr, és  azonnal bemutatkozott a rendőrnek:Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő vagyok!”

– Mondtuk neki, hogy nyugodtan jelezhette volna, ha körül akar nézni, szívesen megmutattuk volna a gazdaságunkat, nincs     takargatnivalónk – folytatta Pásztor István. Mint mondta – a korábban tapasztalt sajtótámadások után – számára egyértelmű, hogy az ellene s gazdatársai ellen zajló hecckampány miatt jelent meg birtokán a honatya, mivel korábban családja is nyert az állami földhaszonbérleti pályázaton.

Az esetről legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy a legrosszabb időket idézi Gőgös magatartása: azt a világot, amikor a szocialisták kuláklistákat állítva vegzáltak, majd tettek tönkre becsületes földműves, gazda családokat.

mno.hu nyomán

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.