2020. julius 12., Izabella, Dalma

Léván járt a Pontes

A felvidéki Lingua Leader szervezet meghívására Léván (Levica) járt a Pontes Alapítvány. A Visegrádi Alap program keretében megrendezett három napos találkozón a nagyvázsonyi alapítvány mellett képviselte magát a „Te Is” szervezet Budapestről valamint a Mladii Info ifjúsági közösség az észak-felvidéki Zsolnáról (Zilina).

A találkozó célja az ifjúság és munkanélküliség helyzetét összehasonlító felmérés és fórum előkészítése Magyarországon és Felvidéken. A találkozón részt vett többek között Michael Palanik is, a Lévai Munkaügyi Központ vezetője illetve Zubonyai Szilárd, a lévai Atlantis Center projektvezető munkatársa. Mint a szervezők elmondták, a két országban elkészülő felmérés és az erre épülő fórum eredményeit a magyarországi és a szlovákiai döntéshozók számára fogják bemutatni egy pozsonyi munkaügyi konferencián.

Zubonyai Szilárd és Branislav Ondruska, a program felvidéki vezetői elmondták, hogy Magyarországról két olyan partnert kerestek, akiknek egyike a nagyvárosi fiatalokkal, másik pedig a vidékiekkel van szoros kapcsolatban. Ez utóbbi területen esett a választás a nagyvázsonyi Pontes-re, amelyiknek helyi, térségi programjairól sokat hallottak Felvidéken is.

Z.Sz.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.