2020. junius 7., Róbert

Dél Amerikából jöttek – élménybeszámolót tartanak a fiatalok

A nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület az egyetlen magyar szervezet, amelyik részt vesz a kontinenseket is összekötő Fiatalok a Világban programon. A szervezet Dél-Amerikát járt fiataljai élménybeszámolót tartanak.

Az Óceán elválaszt, az ifjúság összeköt címmel 3 dél amerikai (Bolívia, Paraguay és Uruguay) és 3 európai (spanyol, egyesült királysági és magyar) civil szervezet valósít meg ifjúsági programot. A programot a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület koordinálja (képünkön a program előkészítői, köztük balról Kandikó Rita elnök és Wotsch Péter ifjúsági szakember). Pályázatukat Brüsszelbe adták be, ahova 229 projekt érkezett be, a Tanács pedig negyvenet részesített támogatásban. Így a nagyvázsonyi közösség az egyetlen magyar szervezet, aki 2013-ban Magyarországon koordinál Fiatalok a Világban program keretei között.

A program egyik elemeként a Fekete Sereg önkénteseket küldött Dél-Amerikába, akikkel az egyesület 2013. június 1-én 14 órától Önkéntes Napot tart Nagyvázsonyban a Kinizsi u. 78-ban, a Plébánián. A programon Görgényi Emese Argentínában és Hardy Márton Paraguayban járt önkéntesek mesélnek élményeikről.

Gömöry

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.