2019. december 6., Miklós

Nyílt levél a nemesleányfalusi polgároknak

KIEMELT TÉMÁNK

Hogy-hogy nem,  az a rémhír terjedt el Nemesleányfaluban, hogy lezárásra kerül a temetőhöz bevezető út. Természetesen a hír nem igaz, de hangulatkeltésre alkalmas. Az út tulajdonosa nyílt levélben tájékoztatja a polgárokat illetve meghívja a nemesleányfalusiakat a soron következő testületi ülésre is. 

A nemesleányfalui temetőhöz vezető hivatalos út a helyi templommal szembeni kis köztől vezet ki a sírokhoz. Az út jónéhány évtizede járművel járhatatlan. A korábbi önkormányzati ciklusban a Nemesleányfalu Jövője Alapítvány megkezdte önkénteseivel, számtalan társadalmi munkával és az önkormányzat akkori segítségével az út kipucolását. A híd és az út egy része el is készült, de a munkálatok 2011 óta félbemaradtak. A helyi civileknek arra van ereje (és ideje), hogy a kipucolt útszakaszt önerőből karban tartsák.

Az önkormányzat hónapokig nem reagált – de a fals információk hamar elterjedtek…

2008-2009-ben lelkes társadalmi munkával tisztult meg a hivatalos út egy része. Az elmúlt két évben nem történt változás, az önkormányzat hónapokig nem foglalkozott a kérdéssel, de fals információk mégis lábra kaptak...

A temető és a temetőben lévő Szent Jakab-romok látogatói továbbra is kénytelenek magánterületen átjárni, hogy járművel eljussanak szeretteik sírjához vagy a műemlékhez. A magánterület tulajdonosa (Fábry Szabolcs volt polgármester családja) az elmúlt hónapokban többször kezdeményezett egyeztetést az önkormányzattal a helyzet rendezésére – hiába. Időközben egyesek azt a rosszindulatú pletykát kezdték el terjeszteni, hogy a területtulajdonos le akarja zárni területét. Az inkorrekt híreket a legelő gazdája és családja az alábbi nyílt levéllel cáfolja (és hívja meg egyúttal az érintett falurész lakosait a soron következő testületi ülésre, ahol tájékoztatást adnak terveikről. A nyílt levél minden leányfalusi postaládába eljut):

Nyílt levél: a terület gazdáinak fontos a temető kérdése

Tisztelt Nemesleányfalu-i Polgárok!

Megdöbbenve hallottam, hogy az a fals  információ terjedt el, miszerint családunk nyáron le akarná zárni területén a vigántpetendi főút felőli bejárás lehetőségét.

Ez a híresztelés – bárkitől is jönne – nem igaz. Az önkormányzat illetve a hivatal felé többször megfogalmaztam kérésemet (hiába), de személyesen is elmondom a június 12-i ülésen az álláspontomat.

Számunkra fontos, hogy a gyászolók, kegyeletüket lerovók valamint a Szt. Jakab-romok látogatói korrekt körülmények között eljuthassanak a temetőhöz.

Tisztelettel meghívom Önöket a június 12-én 18 órakor tartott testületi ülésre. Itt Ön is meghallgathatja területünk jövőjével, így a temető ill. a romok megközelítésével kapcsolatos elképzeléseket is.

2013. június 8., Fábry Szabolcs  

Fotók: Nemeslányfalu Jövője Alapítvány

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.