2019. junius 20., Rafael

Missziós programba került a református gyülekezet

Frissítve

Bemutatkozott Debreczeni Károly István lelkész a nagyvázsonyi református gyülekezetben. A Dunántúli Református Egyházkerület (DRE) püspöke missziós programjába emelte a közösséget.

Steinbach József püspök döntése értelmében sajátos helyzetbe, azaz az egyházkerület missziói gyülekezeti programjába emelte a helyi református gyülekezetet. A DRE püspöke Debreczeni Károly Istvánt nevezte ki a közösség lelkipásztorának. A missziós programba került közösség életében ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az egyházkerület meghallgatva néhány helyi presbiter igényét helyben lakó lelkészt nevezett ki a közösség élére, aki a július 7-i istentiszteleten mutatkozott be a helyi reformátusoknak. A lelkipásztor költségének 50%-át az egyházkerület, 30%-át az egyházmegye, míg 20%-át a helyi gyülekezet állja. Debreczeni Károly korábban Sáregresen, Buda-Hegyvidéken és Dunakeszin szolgált illetve kórházlelkészként dolgozott.

Nagyvázsonyba egy esztendőre szól kinevezése, amely egy év letelte után meghosszabbítható. Az új lelkipásztor az elkövetkező hónapokban keresi fel a gyülekezet presbiter-családjait, gyülekezeti tagokat és kezdi meg a közösség építését.

fotó: dkvk.hu. Debreczeni Károly dunakeszi beiktatása (1997)

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.