2020. február 21., Eleonóra

Kedvezmények a családoknak

A gyermekek után járó adókedvezmények jelentősen növelték az átlagkeresetet, de a kormány további rezsicsökkentést helyezett kilátásba illetve a tankönyvek árai is kiszámíthatóbbak lesznek.

Tavaly 830 ezer szülő 144 millió forint adókedvezményt vett igénybe – derült ki a szociális és családügyért felelős államtitkárság kimutatásából, amelyet a Magyar Nemzet tett közzé. A családi kedvezményeket figyelembe véve ezzel az intézkedéssel a nettó keresetek 9,9%-kal, a reálkeresetek 5,8%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. Szeptembertől egyetlen elsősnek sem kell fizetni az ingyenes tankönyvekért, de felmenő rendszerben egészen nyolcadikig kiterjesztik az ingyenességet – adta hírül a köznevelési államtitkárság.

A kormány időközben bejelentette, újabb rezsicsökkentéssel igyekeznek enyhíteni ősszel a családok helyzetén, amely a közművekre fog vonatkozni. Ezen a héten kerül a kormány elé a demográfiai programcsomag is, amelynek célja, hogy a családi adókedvezmények kiterjesztésével elősegítse a magyarországi népességcsökkenés lelassítását és növekvő pályára állítását.

Címkék: , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.