2020. julius 9., Lukrécia

Művészetek Völgye, Dumaszínház-fesztivál: idén is nélkülünk

KIEMELT TÉMÁNK 2 videóval

Elkezdődik a Művészetek Völgye Kapolcson illetve a Dumaszínház-sátor is áll már Füreden. Nagyvázsony kimarad a fesztiválokból idén is.

A kapolcsi fesztivál immáron több, mint két évtizede vonzza turisták tízezreit a falucskába és térségébe. Idén is számtalan kulturális, színházi, zenei produkció, kiállítás és kézműves-esemény várja a “völgylakókat” Kapolcson és Taliándörögdön. Az idei év újdonságának számít, hogy családos programokkal bővül, kifejezetten a kisgyermekesekre koncentrálva a programbőség. Részletek ezen a honlapon találhatóak.

Balatonfüredre költözik Dumafüred néven Litkai Gergely vezetésével a magyar humor színe-java, hiszen második alkalommal kerül megrendezésre a Balaton-parti városban a vidámság seregszemléje. A dumások honlapján megtalálható a részletes, több tucat vicces program, melyek közül a korona az esti főműsor rádiófelvétellel, humormaratonnal, tehetségkutatóval.

Nagyvázsony 2007-ben csatlakozott a Művészetek Völgyéhez a Völgytornác-faluként. 2008-tól a település önálló arculattal és műsorral, a Dumaszínházzal közös DumaVölgy-HumorVár produkcióval várta a több, mint 10.000-es közönségét. Ez az együttműködés 2011-ig tartott, amikor az ezen a nyáron megválasztott Vigh-Krupla Orsolya polgármester több száz-ezer forint szabálytalanul aláírt számláját követően a Dumaszínház a távozás mellett döntött (cikk erről itt). A két fesztivál-együttműködés elvesztésével a település 10.000-15.000 vendéget és több millió forint közvetlen bevételt és számtalan kapcsolatot, programot, turistát, népszerűsítést valamint járulékos, a község szolgáltatóinál lecsapódó nyereséget vesztett el.

Videó-összeállítás:

Fábry Szabolcs polgármester (2006-2011) aláírja az együttműködést a Márta Istvánnal (2007)

Litkai Gergely vall az első évekről, a Dumaszínház Nagyvázsonyba költözéséről:

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás a(z) “Művészetek Völgye, Dumaszínház-fesztivál: idén is nélkülünk” bejegyzésre

  1. […] Minden más « Művészetek Völgye, Dumaszínház-fesztivál: idén is nélkülünk […]

  2. […] Fesztiválok – idén is Nagyvázsony nélkül […]