2020. január 25., Pál

Lemondott Lakatos Antal tisztségeiről

Lemondott Lakatos Antal az általa vezetett Kinizsi Bank minden tisztségéről. Portálunk személyesen informálódott a lemondás okairól.

A bankelnöktől korábban megtudtuk, hogy lemondása esetén is megmarad a bank tulajdonosának, de ha vonatkozik rájuk is a Takarék-törvény, az esetben lemond funkcióiról. Ez utóbbi döntését a közgyűlésen jelentette be a bank vezetője. A Kinizsi Bank az ország első olyan, teljes egészében magyar tulajdonú bankja, amelyik takarékszövetkezetből évekkel ezelőtt bankká alakult. Az elmúlt években több más takarékszövetkezet is követte a példáját, de rájuk is vonatkozik az új Takarék-törvény.

Lovagkereszt, melyet tavaly vett át a pozícióiról lemondó elnök

A törvény célja a takarékszövetkezetek feltőkésítése, pozícióiknak erősítése, amelyhez a kormány egy integráló szervezetet hozott létre, amibe a Magyar Postán keresztül jelentős tőkét invesztál. A pénzügyi tárca így kívánja erősíteni a magyar gazdasági befektetéseket és a preambulum szerint félő, hogy a takarékszövetkezetek nem tudnak hosszú távon működőképesek maradni.

Lakatos Antal a közgyűlésen megindulva jelentette be lemondását, de a tagságot az integrációban való részvétel megszavazására buzdította. A banktulajdonos, volt elnök-vezérigazgató egyébként tavaly augusztus 20-án kapta meg Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. Az átadáskor készült interjú itt olvasható el.

Fotók: vporte.hu

Címkék: , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.