2020. julius 11., Nóra, Lili

A falkenbergi polgármester kisdiákokkal járt térségünkben

Hét falkenbergi kisdiákkal érkezett Herbert Bauer polgármester (képünkön) Nagyvázsonyba. A testvértelepülés diákjai a helyi iskola vendégei voltak.

Az elhaló testvértelepülési kapcsolatok megtartása érdekében még egy esztendővel ezelőtt kereste fel egy iskolai delegáció a bajorországi partnerfalut, Falkenberget (tudósítás itt). A kapcsolatápolás eredményeként nagyvázsonyi diákok jártak tavaly nyáron Falkenbergben, amelyről mi is beszámoltunk. A viszontlátogatás nem maradt el, augusztus elején a bajorok maroknyi csoportja érkezett a Balaton-felvidékre.

A hét diák a nagyvázsonyi turistaszállóban éjszakázott – tudtuk meg Barnagon Herbert Bauertől, aki a szomszédos kis faluban kapott elszállásolást. A falkenbergi faluvezető maga vezette azt az iskola-mikrobuszt, amellyel a kis csapat a településre és a környékre érkezett. Az egyhetes program keretében a bajorok meglátogatták a várat két alkalommal, szintén kétszer fürödtek a Balatonban, Tihanyban hajózott is a csapat, de Herbert Bauer felkereste Csebi Pogány Pétert, a megszűnt Német Nemzetiségi Önkormányzat volt elnökét is.

A németországi vendégeket több helyen vendégül látták, az iskola vezetősége pedig gondoskodott a hangulatos programokról. Dienes Melinda tanárnő egész héten a vendégek rendelkezésére állt idegenvezetéssel, tolmácsolással – mondta el a bajor polgármester az indulás előtti éjszakán.

Címkék: , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.