2020. julius 10., Amália

Vidékfejlesztő konferencia a közösségi közlekedésről

2 videóval

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) szervez konferencia-sorozatot, amelynek legközelebbi állomása Sóly. A fő téma a közösségi közlekedés.

Az MNVH megyei irodája (Nagyvázsony) a művelődési intézettel szervez őszi konferenciasorozatot a megyében. A szeptemberi alkalomnak Sóly ad otthont

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Terek (IKSZT) a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával jöttek létre falvakban, községekben. A minisztérium megyei irodájának képviselője, Fábry Szabolcs (MNVH, Nagyvázsony) és az NMI megyei vezetője, Számfira-Turupoli Nóra közösen szervez konferenciasorozatot a megye IKSZT-iben. A legközelebbi alkalomra Sólyott kerül sor szeptember 5-én, ahol fő téma a közösségi közlekedés hatása a helyi közösségi, kulturális életre, a vidék fejlődésére. A konferencia keretében bemutatja eredményeit a Bakonyvasút Szövetség, amelyik a Győr-Veszpém vasútvonal megmentésének és újjáéledésének fő szervezője volt. Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút elnöke tart előadást nem titkoltan azzal a céllal is, hogy felmutassa a elenleg szüneteltetett Hajmáskér-Lepsény-(Dombóvár) vonal menti Sóly településnek (és a vasútvonal többi falujának), melyek azok az eredmények, amelyeket elértek a Győr-Zirc-Veszprém vasút megmentésével.

A konferenciát szervező MNVH Veszprém megyei irodájának tájékoztatása szerint a rendezvényen részt vesz Tar Gyula, az MNVH főigazgató-helyettese, valamint a MÁV több vezetője is.

A konferencia részletes programja, jelentkezési információk elérhetőek, ha letölti a dokumentumot:MEGHÍVÓ-JELENTKEZÉSI LAP

VIDEÓK: A 2007-ben személyforgalom elől bezárt Hajmáskér-Lepsény vasútvonal búcsúfilmje:

A Bakonyvasút Szövetség az ugyancsak bezárás szélére került Győr-Veszprém vonalat mentette meg. Videó a szövetségről és a vonalról ill. a vonalon minden évben szervezett nosztalgiamenetről:

Címkék: , , , , , , , , , ,

Hozzászólás nem engedélyezett.